Steaua București (FCSB) – ”așa da” sau ”așa nu” ?

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

Articol scris de Andrei Bratu – Colaborator News Diaspora

Sursa: www.sptfm.ro
Sursa: www.sptfm.ro

Cel mai titrat club de fotbal din România, Steaua București (actuala FCSB), a fost dintodeauna o echipă apreciată, însă, în același timp a creat controverse din mai multe puncte de vedere. De la momentul câștigării Cupei Campionilor Europeni (1986) până la cel al schimbării emblemei și denumirii (2014-2015), toți ochii au fost pe această echipă de fotbal și pe bună dreptate, având în vedere că a obținut cele mai importante rezultate la nivel național și european, dar, totodată, și din cauza unor evenimente negative.

George Becali, finanțator al Stelei de la începutul secolului XXI, este cel care a contribuit semnificativ la rezultatele pozitive ale acestei echipe, dar, în același timp, și la reputația proastă pe care i-a adus-o prin ieșirile în public, la televizor, prin perioada petrecută în închisoare sau lipsa de respect față de unii jucători, antrenori sau suporteri. A investit foarte mulți bani, dar, în același timp, a obținut foarte mulți în urma participărilor în Cupele Europene sau a vânzărilor de jucători.

În ciuda faptului că, în acest moment, FCSB deține cel mai mare buget al unei echipe din România, cei mai valoroși jucători sau titlul de campioană a României, paradoxal, situația în care se află este una precară. Membrii galeriilor, cei care-i împingeau de la spate pe steliști, au părăsit echipa, pe bună dreptate, din cauza lipsei de respect arătată de finanțator; a fost dat afară antrenorul care a câștigat toate trofeele puse în joc și a fost adus un debutant, care nu are nici măcar Bacalaureatul luat și banii lipsesc cu desăvârșire la nivel de investiții, în ciuda sumelor uriașe încasate în anii precedenți.

Toate aceste situații incerte sau neașteptate au prezis viitorul negru, reprezentat prin eliminarea din Champions League, lipsa suporterilor la meciuri sau rezultatele slabe obținute la începutul acestui campionat. În ritmul acesta, nu se știe care va fi deznodământul acestei echipe, având în vedere că Gigi Becali este genul de om care își schimbă părerea și modul de gândire de pe-o zi pe alta și este foarte posibil ca în următorii ani să se aleagă praful și de această echipă și implicit de fotbalul românesc.

La nivel financiar, orice conducător de club și-ar fi dorit o astfel de echipă, care să înmulțească suma investită de câteva zeci de ori, însă din alte puncte de vedere, nu știu câți și-ar fi dorit să aibă o echipă cu astfel de probleme. Prin urmare, întrebarea prezentă în titlu este reamintită și în finalul acestui articol: FCSB este un model de urmat sau de evitat?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *