Prima Școală de vară a PNL Diaspora

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second
Sursa: www.pnldiaspora.ro
Sursa: www.pnldiaspora.ro

La Făgăraș a avut loc prima școală politică de vară a PNL Diaspora, primul eveniment de acest gen organizat vreodată de către un partid politic din România.

La dezbaterile organizate în Cetatea Făgărașului au participat peste o sută de lideri liberali din țară și din străinătate.

Participanții sunt în jur de o sută. Avem o delegație importantă și de la Chișinău. Pe agenda sunt problemele legate de votul prin corespondență, posibilitatea votului electronic, numărul de parlamentari pentru diasporă, problemele actuale cu care se confruntă aceștia și nu în ultimul rând programul de guvernare al PNL România vizavi de tot de înseamnă relații externe și în mod special diaspora” a spus copreședintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.

„Au fost discutate problemele generale ale românilor din Republica Moldova: accesul la finanțările care ajung din partea guvernului României la Chișinău; libertatea și posibilitatea de a vota în timpul alegerilor parlamentare și prezidențiale, prin accesul mai ușor la un număr mai mare de secții de votare; tot ceea ce înseamnă procesul electoral și facilitarea acestui proces în toată diaspora, inclusiv în Republica Moldova”, a spus copreședintele PNL România în Republica Moldova, Radu Sorinca.

Președintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj participanților în care a mulțumit diasporei pentru susținerea din campania electorală din toamna anului trecut, cât și pentru implicarea activă în schimbarea imaginii României peste hotare.

Și copreședintele PNL, Alina Gorghiu, i-a asigurat pe liberalii din diaspora că PNL depune toate eforturile pentru ca la următoarele alegeri generale, românii din străinătate să nu mai întâmpine problemele avute în toamna anului trecut.

Departamentul Politic, News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *