Constanța: Mii de turiști și localnici, așteptați sâmbătă la festivitățile Zilei Marinei Române

0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Mii de turiști și localnici sunt așteptați la festivitățile care vor fi organizate, sâmbătă, la Constanța, de Ziua Marinei Române.

* Ziua Marinei Române

Începând cu ora 10,00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, se vor desfășura ceremonialuri militare și religioase, parade ale marinarilor militari și ale navelor, exercițiul naval FNR 2015, iar Zeul Neptun va fi adus la țărm cu o ambarcațiune.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Statul Major al Forțelor Navale Române, se arată că „în vederea desfășurării în bune condiții a exercițiilor demonstrative prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române”, utilizarea dronelor în spațiul aerian și naval de desfășurare a exercițiilor va fi interzisă sâmbătă, 15 august, în intervalul orar 9,00-13,30.

Tot sâmbătă, în portul turistic Tomis, vor fi organizate jocuri marinărești, iar seara, după ceremonialul de coborâre a geacului și Marelui Pavoaz, va avea loc retragerea cu torțe, pe itinerariul Farul Genovez — Piața Ovidiu — Prefectura Constanța.

De Ziua Marinei, peste 500 de polițiști ai structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cei care gestionează domeniul armelor și substanțelor periculoase vor fi prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent. Mobilizați sunt și jandarmii, circa 150 dintre ei provenind de la Gruparea Mobilă „Tomis”.

Pentru fluidizarea traficului pietonal, autoritățile vor interzice circulația autovehiculelor, sâmbătă, între orele 7,00 — 15,00, pe următoarele tronsoane: bd.Regina Elisabeta, între intersecția cu str.Termele Romane și str. Remus Opreanu; str. Remus Opreanu, între intersecția cu bd. Regina Elisabeta și str. Marinei; str. Marinei, începând cu intersecția acesteia cu str. Remus Opreanu și până în dreptul Hotelului Palace.

Cetățenii își vor putea parca autoturismele în două spații de parcare adiacente portului maritim, cuprinse între poarta 1 și poarta 1 bis (Restaurant Vraja Mării) — aproximativ 700 de autoturisme, în parcarea cuprinsă între str. Termele Romane și gardul împrejmuitor al incintei portului maritim — circa 120 de locuri, în spațiile de parcare din zona Judecătoriei Constanța (250 autoturisme) și de pe str. Traian, pe tronsonul cuprins între Judecătorie și indicatorul de acces interzis în piața Ovidiu (150 autoturisme), precum și pe prima bandă (sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane — aproximativ 300 de autoturisme.

AGERPRES

Sursa: www.agerpres.ro

Sursa foto cover: www.cugetliber.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *