Încă o olimpiadă internațională, încă o victorie

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Articol scris de Andreea Grigorescu – Colaborator News Diaspora

Sursa: www.agerpres.ro
Sursa: www.agerpres.ro

După succesul răsunător înregistrat luna trecută la Olimpiada Internațională de Biologie, unde au obținut prima medalie de aur din istoria participării țării noastre la această competiție, elevii români revin cu o nouă victorie. De data aceasta, este vorba despre Olimpiada Internațională de Geografie, în cadrul căreia lotul României a obținut nici mai mult, nici mai puțin de patru medalii.

Anul acesta, etapa internațională a Olimpiadei de Geografie s-a desfășurat la Tver, în Rusia, în perioada 10-18 august, și a reunit peste 150 de concurenți din 40 de țări. În ciuda competiției acerbe, olimpicii români au reușit să se afirme încă o dată pe plan mondial, obținând o medalie de aur, două de argint și una de bronz. Și pentru că nu s-au mulțumit cu atât, tinerele minți sclipitoare au reușit, prin rezultatele lor remarcabile, să aducă România pe locul întai în clasamentul general!

Medalia de aur a fost cucerită de Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța, în vreme ce argintul a fost obținut de Elena Aura Amironesei, absolventă a Colegiului Naţional din Iaşi, și de Sonia Adelina Şortan, absolventă a Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Cei trei, alături de laureata cu bronz, Lorena Davidel, absolventă a Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, au reușit, încă o dată, să ne facă mândri că suntem români.

Lotul olimpic şi profesorii însoţitori, Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional din Iaşi, revin în ţară marţi, la ora 13.45, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. În fața unor astfel de oameni, putem doar să spunem „Jos pălăria!”…și să tragem concluzia că, cine a spus că românii nu au stofă de învingători, s-a înșelat amarnic. Iată ca se poate!

Sursa foto cover: www.l.rgbimg.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *