André Rieu, într-un duet de neuitat cu…Gheorghe Zamfir

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Articol scris de Andreea Grigorescu – Junior Editor News Diaspora

Sursa: www.maramedia.ro
Sursa: www.maramedia.ro

Pe 14 iunie 2015, în Piața Constitiuției din București, avea loc ultimul concert André Rieu din România din acest an. La două săptămâni după aceea, artistul cânta melodii din repertoriul popular românesc pe scena din Maastricht, alături de nimeni altul decât maestrul Gheorghe Zamfir. Ce l-a determinat pe marele violonist olandez să promoveze muzica folclorică de pe plaiurile mioritice în țara sa natală?

Se pare că, impresionat plăcut de căldura și entuziasmul cu care publicul român l-a întâmpinat, André Rieu a ales să aducă un omagiu țării noastre. El a invitat întreg Ansamblul Translivania, în frunte cu Gheorghe Zamfir, să cânte alături de celebra Johann Strauss Orchestra și să picure în sufletele olandezilor puțin din sensibilitatea “românașilor”…ceea ce a și reușit! Stau mărturie ochii înlăcrimați ai spectatorilor și zâmbetele melancolice întipărite pe chipurile lor la auzul “Ciulendrei” și a “Mociriței cu trifoi”, care, cu siguranță, au reușit să le facă “pielea de găină” românilor cu dor de casă aflați în public.

„Cum România este o ţară latină cu oameni plini de căldură am considerat că sunt bine venite, în concert, dansurile româneşti, faimoase în întreaga lume. În urma repetiţiilor cu Gheorghe Zamfir şi ansamblul său, cred că melodiile cântate de el vor merge la sufletul publicului […] cântecele şi dansurile româneşti pe care le prezintă în spectacol sunt cadoul meu pentru poporul român”, a declarat însuși André Rieu într-unul dintre interviurile sale. Și a avut dreptate, melodiile interpretate de Gheorghe Zamfir alături de Ansamblul Transilvaina au fost apreciate din plin, atât de publicul român cât și de cel olandez. Unicul și impresionantul moment autentic românesc, ce a avut loc pe scena din Maastricht, a fost surprins într-un videoclip care face furori pe rețelele de socializare, și care și-a atras peste 400.000 de vizualizări și o mulțime de comentarii de laudă.

Dacă sunteți pregătiți ca sulfetul să vi se cutremure și ochii să vi se umezească la auzul unora dintre cele mai frumoase melodii populare românești, într-o interpretare spectaculoasă și emoționantă, puteți urmări filmulețul de mai jos.

Veți rămâne, cu siguranță, impresionați de măiestria cu care naiul „fermecat” al maestrului Zamfir se îmbină cu vioara Stradivarius a inegalabilului Rieu!

https://www.youtube.com/watch?v=X_TUPnR5iQs

Sursa foto cover: www.activenews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *