Turoperator: Vacanţele turiştilor români în insula Kos nu sunt perturbate de valul de refugiaţi

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second
Sursa: www.tourist-destinations.com
Sursa: www.tourist-destinations.com

Turoperatorul Cocktail Holidays face precizări despre situaţia refugiaţilor din oraşul Kos, după ce în media au apărut informaţii că situaţia cu care se confruntă autorităţile din zonă perturbă vacanţele turiştilor.

„Am cerut informaţii despre situaţia refugiaţilor partenerilor noştri greci, pentru a ne informa corect turiştii despre ce se întâmplă acolo, şi suntem în măsură să informăm că staţiunile din insula Kos nu sunt afectate de valul de refugiaţi proveniţi din Siria, Iran, Afganistan şi Pakistan. Cei care ajung în oraşul Kos sunt îmbarcaţi imediat ce le sunt eliberate documentele şi trimişi la Atena, de unde vor pleca spre ţări din Europa de Vest. Tot timpul sunt supravegheaţi de forţele de ordine ca să nu creeze probleme localnicilor şi turiştilor”, declară Adriana Goicea, director general Cocktail Holidays.

Refugiaţii nu au acces în staţiunile Kardamena, Kefalos, Mastichari, Marmari, Tigaki și Lambi, locul unde îşi petrec vacanţele turiştii români şi străini, dau asigurări autorităţile elene.

Potrivit acestora, dar şi partenerilor greci ai Cocktail Holidays, numărul refugiaţilor ajunşi în insula Kos scade semnificativ în fiecare zi, procedurile de înregistrare a acestora fiind grăbite în ultimele zile.

„Refugiaţii ale căror documente sunt gata pleacă imediat din Kos. În această perioadă sunt mai multe locuri libere pe feriboturi, ceea ce înseamnă că numărul celor care pleacă e din ce în ce mai mare. Kos este numai o punte de legătură pentru ei între ţările lor de origine şi destinaţiile unde vor să ajungă. În ciuda acestei situaţii, viaţa pe insulă decurge normal pentru turişti şi localnici”, declară Yiannis Kapasakalis, reprezentant al companiei grecești Dodecanese Travel, partenerul din Kos al turoperatorului Cocktail Holidays.

Primarul insulei declară că identificarea refugiaților are loc într-o zonă cu acces restricționat, pentru a nu perturba viaţa oraşului.

„În ultimele zile a crescut numărul de birouri de identificare a refugiaţilor, pentru a grăbi plecarea lor din oraş, potrivit procedurilor internaţionale. Incidentele apărute în această perioadă au fost izolate şi nu au implicat turişti. Kos este și rămâne a patra cea mai populară destinaţie turistică din Grecia şi facem tot posibilul să ne întâmpinăm oaspeţii în condiţii normale”, declară George Kyritsis, primarul insulei, într-un comunicat remis turoperatorului Cocktail Holidays.

Cocktail Holidays trimite anual în Kos şi celelalte insule, Corfu, Creta – Chania, Creta – Heraklion, Mykonis, Naxos, Rodos, Santorini, Zakynthos, aproximativ 10.000 de turiști pe zborurile charter operate din București, Cluj-Napoca și Iași.

Cocktail Holidays este brandul turistic al Prompt Service Travel, lansat în urmă cu 11 ani. Turoperatorul a mers pe diversificarea destinațiilor de charter încă din 1995, când a introdus sejururile către Creta. De 22 de ani, oferta de chartere a Cocktail Holidays s-a dezvoltat, în prezent, compania operând peste 25 de astfel de destinații

Sursa: www.dailybusiness.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *