Avertismentul MAE pentru românii care merg în Bulgaria

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Românii care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bulgaria sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe să evite podul de la Giurgiu, unde circulaţia este îngreunată, iar traficul se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă. CNADNR a precizat în iunie că lucrările de reabilitare a „Podului Prieteniei” urmează să fie finalizate în primul trimestru al anului 2016.

Pentru evitarea ambuteiajelor, MAE recomandă folosirea unor rute alternative de trecere a frontierei de stat româno-bulgare, în ambele sensuri, atât de către vehiculele destinate transportului public de mărfuri şi persoane, cât şi de către autoturisme.

Rutele alternative:

– DN 56 (E 79) – Calafat – Vidin (rutier);
– DN 55 – Bechet – Oreahovo (trecere cu bacul);
– DN 65A – Turnu Măgurele – Nikopole (trecere cu bacul);
– DN 51 – Zimnicea – Svishtov (trecere cu bacul);
– DN 3 – Ostrov – Silistra (trecere cu bacul);
– DN 38 (E675) – Negru Vodă – Kardam (rutier);
– DN 39 (E 87) – Vama Veche – Durankulak (rutier);

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” – ce poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play” -, care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat la sfârşitul lunii iunie începerea primelor lucrări de reabilitare, după 61 de ani, la podul peste Dunăre de la Giurgiu, care a fost dat în folosinţă la 20 iunie 1954.

Contractul de reabilitare a Podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a fost atribuit în luna octombrie anul trecut asocierii Collini Lavori S.p.A. – Tecnic Consulting Engineering, iar în luna noiembrie anul trecut s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Contractul are o perioada de 16 luni, investiţia fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS-T 2007 – 2013.

CNADNR a precizat în iunie că lucrările de reabilitare a „Podului Prieteniei” urmează să fie finalizate în primul trimestru al anului 2016.

Sursa: www.gandul.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *