Cea mai bună polițistă din lume – o româncă

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Articol scris de Andreea Grigorescu – Junior Editor News Diaspora

Sursa: www.click.ro
Sursa: www.click.ro

În ultimul timp, tot mai mulți români s-au făcut remarcați pe plan mondial, de la elevii premianți la olimpiadele internaționale și până la încercarea lui Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii. Ceea ce par să aibă în comun toți acești oameni nu este nimic altceva decât ambiția. Tot de o ambiție extraordinară a dat dovadă și comisarul-șef Raluca Domuța, care a fost premiată de către International Association of Women Police (IAWP) cu distincția „International Female Police Peacekeeper 2015”.

Ofițerul Raluca Domuța a fost recompensată cu acest titlu în urma profesionalismului cu care a acționat în anul 2010, în timpul misiunii ONU MINUSTAH-Haiti. În cadrul acesteia, ofițerul a contribuit la acțiunile de salvare și de recuperare a răniților de sub dărâmături, în urma cutremurului devastator ce a lovit insulele Haiti în acel an. Polițista româncă a făcut parte din echipajul desemnat să asigure apă potabilă taberelor de refugiați și răniți, și a contribuit, totodată, la asigurarea securității medicilor care acționau în acea regiune pentru limitarea efectelor holerei.

Raluca Domuța s-a implicat, de asemenea, în misiunea de sprijinire a procesului de pace și stabilizare din Haiti, fiind un specialist de excepție în științe penale, psihologie judiciară și apărarea drepturilor omului. “Experiențele trăite în misiunea internațională, într-un mediu de securitate extrem de volatil, m-au facut să înțeleg de ce bunica mea, care a trăit experiența Primului Război Mondial, când eram copil, în fiecare seară, la sfârșitul rugăciunii spunea «Doamne, ajută-ne să ne trezim în pace! »”, a declarat polițista într-unul dintre interviurile sale.

Românca a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” în anul 1999, iar de atunci este angajata Poliției Române, răstimp în care s-a distins prin acte deosebite. În momentul de față, ea ocupă funcția de șef de secție în regiunea Haiti-Minustah, unde oferă sprijin logistic și profesional în domeniul combaterii criminalității organizate și a actelor extreme de agresiune sexuală.

Raluca Domuța a primit titlul de „International Female Police Peacekeeper 2015” pe data de 23 august, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Cardiff, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Iată că, o dată în plus, avem încă un motiv pentru a fi mândri pentru că suntem români!

Sursa foto cover: www.informatia-zilei.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *