Politică

Iohannis, sfat pentru românii de pretutindeni

Sursa: www.media.tvrnews.ro
Sursa: www.media.tvrnews.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 31 august, un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române. Şeful statului are un mesaj special pentru românii din diaspora, pe care îi îndeamnă să-şi înveţe copiii limba română.

„Astăzi, 31 august, celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Limba română ne exprimă cultura, valorile şi bogăţia tradiţiilor şi ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim.

În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din ţară, către cei din Republica Moldova, precum şi către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile şi identitatea naţională.

Încurajez familiile de români de pretutindeni să-şi înveţe copiii limba română şi să-i îndemne nu doar să cunoască, ci să-şi iubească limba maternă.

La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde v-ați afla!”, este mesajul lui Iohannis.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la 19 februarie 2013, cu 312 pentru, două împotrivă și cinci abțineri, un proiect de lege, prin care se instituie ziua de 31 august ca ”Ziua limbii române”. Legea a fost promulgată de președintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 și publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *