Intrare Gratuită la Festivalul Internaţional “George Enescu”

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Articol scris de Maria Tudorică – Coordonator departament  Cultural, News Diaspora

Sursa: www.explorershostel.ro
Sursa: www.explorershostel.ro

La fiecare ediţie a festivalului care aduce zeci de mii de străini din toate colţurile lumii, Mozzart, Strauss şi Beethoven sunt scoşi în stradă. Nu pentru că celebrele lor opere nu ar mai iubi sălile de concert, ci pentru că muzica simfonică sună divin în aer liber.

Anul acesta, în perioada 10-20 septembrie, în Piaţa George Enescu din capitală va avea loc un eveniment cu acces gratuit, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, dedicat tuturor iubitorilor de muzică clasică.

Marii dirijori şi instrumentişti din Orchestra Naţională Radio, Orchestra Simfonică şi Filarmonică Oltenia, Orchestra Simfonică Bucureşti şi Bucharest Festival Orchestra ne aşteaptă zilnic timp de 11 zile în Piaţa George Enescu din faţa Ateneului Român. De asemenea, li se vor alătura zilnic profesionişti ai muzicii de cameră precum Art Quartet, Transylvanian Saxophone Quartet, Camerata Regală şi Orchestra Simfonică Bucureşti, dar şi entuziaştii elevi ai liceelor de artă.

Melomanii care doresc să se delecteze cu spectacole şi după concerte, sunt invitaţi la proiecţii ale unor reprezentaţii muzicale celebre.

Surprizele nu se opresc aici însă! Copiii vor avea parte de un program muzical special, iar spectatorii peste 18 ani sunt invitaţi să participle la o tombolă cu numeroase premii.

Programul zilnic este:

  • 11:00 –reluare proiecţie de film
  • 16:00 (vineri – duminică)/ 16:30 (luni – joi) –concerte / spectacole ale elevilor şcolilor şi liceelor de muzică din Bucureşti, ale studenţilor de la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi de la conservatoarele din ţară
  • 19:30 – concerte şi recitaluri ale unor formaţii şi artişti profesionişti din ţară
  • 21:00 – proiecţie de film

Programul complet al Pieţei Festivalului va fi disponibil pe site-ul: www.festivalenescu.ro  .

Ne vedem acolo!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *