Sorin Oprescu, REŢINUT de DNA pentru luare de mită

0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second
Sursa: www.mediafax.ro
Sursa: www.mediafax.ro

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de DNA, sâmbătă noapte, pentru luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denunţători.

Sorin Oprescu a fost reţinut sâmbătă noapte la ora 00.33, când  ar fi primit o tranşă de  25.000 de euro dintr-un total de 60.000 ceruţi de la patru denunţători, prin intermediul unui subordonat care ar fi intermediat mita.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, la nivelul Primăriei Capitalei s-a înfiinţat o reţea organizată care le cerea operatorilor economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că 10% din valoarea contractului ajungea la Sorin Oprescu, în vreme ce executantul lucrărilor păstra soar între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucureşti, cu titlul de mită

Reţeaua era formată din persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucureşti care  facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul Primarului Municipiului Bucureşti, precum şi pentru Primar.

Potrivit DNA, pe 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu conducătorul unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi de cei doi de la un număr de patru denunţători pentru edilul municipiului Bucureşti.

Sorin Oprescu va fi prezentat astăzi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Consilierul lui Oprescu, reţinut de DNA pentru luare de mită în urmă cu trei luni

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea tot 25.000 de euro mită.  Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Solomon Wigler a cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să ofere o donaţie.

În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, Wigler a cerut suma totală de 230.000 euro. El a primit, în mai multe tranşe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri, conform DNA. La vremea respectivă, Oprescu declara: „Nu mi-e frică de nimeni. De ce să-mi fie, dacă sunt curat?”

Sursa: www.gandul.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *