Studentul român de la Milano care își oferă casa pe post de cămin pentru refugiați

0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Articol scris de Maria Dumitrescu – Coordonator departament Lifestyle, News Diaspora

Sursa: www.evz.ro
Sursa: www.evz.ro

Arădean student la Universitatea Comercială „Luigi Bocconi” din Milano, masterand la economia și management-ul informaței, consultant IT și cercetător în domeniul economiei digitale – acesta este Tudor Cârstoiu, cel care amintindu-și de suferința bunicului său expulzat de rușii din Bucovina, a decis să-și pună casa în serviciul sirienilor.

Tudor a plecat la Milano, iar casa sa din Arad este goală. Recent, el a afirmat pentru Mediafax: ”Cred că în astfel de momente trebuie să fim alături de oamenii care au rămas pe drumuri. Fac asta şi pentru că bunicul meu şi familia sa au fost expulzaţi din Bucovina de Nord. Ruşii i-au scos cu armele din casă. Familia mea ştie ce înseamnă să treci printr-o astfel de dramă.”

Tânărul consideră ca situația refugiaților trebuie tratată ca pe o oportunitate, nu ca pe un handicap al populației: Trebuie să ţinem cont şi de scăderea natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei în Europa. De aceea, cred că ambele părţi au de câştigat, atât refugiaţii cât şi ţările care îi vor găzdui. Istoria a dovedit că acolo unde există diversitate şi este acceptată, există şi prosperitate”

Condițiile pe care Tudor le pune sunt simple și la obiect, doar se află în domeniul digital-economic: refugiații să fie oameni gospodari, care să-i întrețină casa, să nu fie religioși până la extrem, cel puțin un membru al familiei să știe engleză și să-și dorească să învețe limba română.

Studentul își pune casa la dispoziție pe o perioadă nelimitată, deși mama sa locuiește acolo jumătate de an, restul fiind plecată în occident. O casă modestă cu trei odăi va adăposti sirieni, iar statele dezvoltate din Uniunea Europeană se codesc, aruncându-i în teritorii cu economii apropiate de colaps. Suntem într-o situație extremă, ne aflăm la un punct instabil, la care orice mișcare poate decide soarta României. Deciza de a-i caza în căminele facultăților nu este importantă: ajutăm cu riscul de a fi rău? Da. Altfel, cum am putea stabili o pace?

Tudor atrage atenția, amintind că multe din orașele noastre au fost construite cu ajutorul imigranțior. Eu atrag atenția amintind de bunătate și acceptare.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *