Peste 600 de țesătoare, pregătite să ducă mai departe tradiția românească prin proiectul „Made in Rural”

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
Sursa: www.worldvision.ro
Sursa: www.worldvision.ro

Peste 600 de țesătoare vor fi pregătite să ducă mai departe tradiția românească, iar 18 ateliere de țesătorie vor fi deschise în zece județe ale țării prin proiectul intitulat „Made in Rural”.

Potrivit unui comunicat al World Vision Romania transmis luni AGERPRES, proiectul își propune să investească în revigorarea tradiției meșteșugărești.

La cursurile gratuite și concursul de planuri de afaceri organizate prin „Made in Rural” au luat parte, până în prezent, peste 1.600 de oameni din comunitățile vulnerabile. Finalul concursului cu premii pentru cele mai bune planuri de afaceri a adus câte 10.000 de lei celor 180 de antreprenori rurali care s-au remarcat prin profesionalism și spirit inovativ.

Cei mai mulți dintre câștigători au ales să deschidă ateliere de țesut, prelucrarea lemnului, confecționare bijuterii sau accesorii care îmbină tradiționalul cu elemente moderne. Cei cu simț practic s-au orientat către nișele pieței locale deschizând frizerii, centre de copiere sau spălătorii în zonele în care astfel de servicii lipsesc.

Dezvoltarea primei rețele naționale de sprijin al meșteșugarilor din mediul rural este „firul roșu” prin care World Vision Romania și-a propus să străbată limitele proiectelor pe termen scurt, împuternicind oamenii să-și reprezinte și să-și promoveze interesele, alături de alți artiști populari, se arată în comunicatul organizației.

Rețeaua de cooperare poate deveni platforma de lucru care reunește artizanii și organizații preocupate de păstrarea tradiției pentru a pune în comun resurse, informații și experiență și a promova obiectivele breslei.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Ghiță, editor: Andreea Rotaru)

Sursa: www.agerpres.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *