Elevii români au obținut trei medalii de aur și o medalie de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second
Sursa: www.media.tvrnews.ro
Sursa: www.media.tvrnews.ro

Lotul național de informatică (juniori) a cucerit trei medalii de aur și o medalie de bronz la a IX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfășurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia), echipa României ocupând astfel și în acest an locul I în clasamentul pe națiuni.

Medaliile de aur au fost obținute de Ovidiu Răzvan Hărșan și Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a — Liceul Internațional de Informatică din București). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriștoiu (clasa a VII-a — Colegiul Național ‘Frații Buzești’ din Craiova), medaliată cu bronz”, precizează Ministerul Educației într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, lotul olimpic a fost însoțit și coordonat de profesorii Eugen Nodea de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și Ionel-Vasile Pit-Rada de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Competiția a reunit 38 de concurenți din 9 țări.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Cristian Anghelache)

Sursa: www.agerpres.ro

Sursa foto cover: www.voceatransilvaniei.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *