Un grup de cercetători ai Universității din București a publicat un articol despre activitatea catalitică a oxidului de cupru (I) în jurnalul științific „Nature Communications”

0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Un colectiv de cercetători ai Facultății de Chimie din cadrul Universității din București a publicat, în luna octombrie 2015, în renumita revistă științifică Nature Communications, articolul High catalytic activity of oriented 2.0.0 copper (I) oxide grown on graphene film, care discută noi nano-materiale pe suport grafenic cu proprietăți catalitice superioare celor care se obțin pe suporturile utilizate până în prezent.

Sursa: www.infodocket.com
Sursa: www.infodocket.com

Nature Communications face parte din grupul jurnalelor Nature Publishing, fiind o revistă multidisciplinară, dedicată publicării cercetărilor de înaltă calitate în domenii precum biologie, fizică și chimie. Articolele publicate în revistă prezintă progresele importante și de interes ale specialiștilor din cadrul fiecărui domeniu. Factorul de impact al acestei publicații este 11.470, conform 2014 Journal Citation Reports®Science Edition (Thomson Reuters, 2015), fiind cotată a treia în ierarhia revistelor științifice internaționale, după Nature și Science.

Grupul de cercetători români este coordonat de prof. dr. Vasile I. Pârvulescu și este format din Natalia Candu și prof. dr. Simona M. Coman, membri ai Departamentului de Chimie Organică, Biochimie şi Cataliză din cadrul Facultății de Chimie a Universității din București, Catedra Chimie Technologică și Cataliză.

Cercetarea privind activitatea catalitică a oxidului de cupru (I) dezvoltat pe pelicule grafenice a fost realizată în colaborare cu specialiști străini, printre care și Hermenegildo Garcia, Doctor Honoris Causa al Universității din București din anul 2011. Universitatea din București, prin Departamentul de Chimie Organică, Biochimie şi Cataliză din cadrul Facultăţii de Chimie, continuă astfel colaborarea cu profesorul Hermenegildo Garcia începută printr-un proiect COST, urmată de alte propuneri, printre care şi implicarea profesorului Garcia în programele de cercetare post-doctorală ale Facultăţii de Chimie.

Prof. dr. Vasile Pârvulescu este directorul Centrului de cercetări catalizatori şi procese catalitice al Facultății de Chimie a Universității din București, cu direcții de cercetare privind hidrogenări chemo, enantioşi diastereoselective, conversia alcanilor şi alchenelor în cataliza acido-bazică, catalizatori pentru depoluare (SO2; NOx; H2S; RSH) etc.

Activitatea centrului presupune, printre altele, elaborare de noi procese catalitice și efectuare de studii privind bazele teoretice ale preparării catalizatorilor, natura centrilor activi, mecanisme de reacţie.

Articolul integral High catalytic activity of oriented 2.0.0 copper (I) oxide grown on graphene film poate fi consultat aici.

Sursa: www.infoub.unibuc.ro

Sursa foto cover: www.obbcssr.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *