Fundația Principesa Margareta a României sponsorizează “Tinere Talente”

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Articol scris de Andreea Grigorescu – Junior Editor News Diaspora

Sursa: www.fpmr.ro
Sursa: www.fpmr.ro

Fundația Principesa Margareta a României (FPMR), care împlinește în acest an 25 de ani de activitate, și-a continuat tradiția începută în anul 2008, organizând cea de a opta ediție a Concertului Regal caritabil. Evenimentul a avut loc pe data de 25 octombrie la Ateneul Român și l-a adus în scenă pe tenorul Teodor Ilincăi, care a cântat alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare.

Scopul concertului a fost, după cum reiese și din denumire, unul caritabil: acela de a strânge fonduri în beneficiul programului național “Tinere Talente”, ediția 2016. După cum era de așteptat, evenimentul de duminică a fost un real success, reușind să strângă peste 150.000 de euro. Acești bani vor fi folosiți pentru a-i sponsoriza pe cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră, dar care nu au posibilitățile financiare pentru a-și continua ascensiunea profesională. Tinerele talente ale patriei vor beneficia, datorită programului organizat de FPMR, de burse de studiu, de mentorat și de oportunități de promovare.

În ultimii ani, peste 170 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reușit performanțe extraordinare prin sprijinul Fundației. Pentru a sublinia importanța activității FPMR, principesa Margareta a ținut, în cadrul evenimentului de duminică, un discurs, afirmând că „Mulți dintre foștii bursieri au astăzi o carieră artistică eminentă. Numele lor și al țării noastre sunt rostite în festivaluri și expoziții din întreaga lume. Suntem mândri de ei.”  Concertul  Regal a debutat cu violonceliștii Izabela Ghergu și Cornelius Zirbo, doi dintre bursierii Fundației. Programul lor muzical a cuprins “Concert pentru două violoncele în sol minor, RV531” de Antonio Vivaldi, și a fost continuat de arii și canțonete celebre, interpretate de Tudor Ilincăi în colaborare cu alți tineri bursieri ai programului Tinere Talente. Atmosfera creată de aceștia a fost asemeni unei călătorii în timp, reușind, parcă, să conducă publicul în universul idilic al perioadelor Barocă și Renascentistă.

Fundația Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) a fost înființată în 1990 de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I. De 25 de ani, organizația are drept scop sprijinirea financiară a persoanelor aflate în dificultate, precum și stimularea voluntariatului și a solidarității între generații. De-a lungul timpului, FPMR s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale și de susținere a educației și a talentului artistic. Printre acestea, se numără și Concertul Regal caritabil, a cărui istorie a început în anul 2008, cu ocazia aniversării regelui Mihai I, și datorită căruia o mulțime de tineri artiști români vor avea șansa să își urmeze visurile!

Sursa foto cover: www.bursabinelui.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *