Festivalul de Film Românesc Procult, Roma, 25-29 noiembrie

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Festivalul de Film Românesc Procult se va desfășura la Roma, în perioada 25-29 noiembrie și va prezenta publicului filme inedite aparținând unor regizori români.

colosseum-in-rome-drawingProcult a fost fondat în 2009 de Asociaţia Culturală ProEvent (Ina Sava, Adrian Grigor și Teodora Madasa) și este organizat de Asociaţia Culturală ProEvent, împreuna cu Ambasada României în Italia, Accademia  di Romania  la Roma și Noesis Media.

Acest eveniment este sprijinit de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) și sponsorizat de către: Banca Transilvania, LycaMobile, Romania, Corso Grand Suite, Blue Air si Beat Promos.

ProCult Film Festival este singurul festival de film românesc din Italia care propune publicului cinci zile de proiecții de filme însoțite de discuții cu regizorii și invitații speciali. Timp de 5 zile, cinefilii români si italieni vor putea descoperi o selecţie de filme importante, unele dintre ele în premieră în Italia.

Ca și în anii trecuţi, filmele din festival sunt împărțite in trei secţiuni; filme de lungmetraj, documentare si scurtmetraje, filme cu succes atât la public, cât si din partea criticilor, cu premii prestigioase la festivalurile din lumea întreagă.

Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri 25 noiembrie de la orele 19, la Accademia di Romania de la

Roma, Piazzale José de San Martin nr 1. Proiecţiile filmelor vor avea loc la Casa del Cinema (Villa Borghese), Largo Marcello Mastroianni nr 1.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc la Casa del Cinema pe data de 29 noiembrie începând cu ora 21. Intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Program

Articol preluat de pe site-ul AMBASADEI ROMÂNIEI în Republica Italiană

Sursa imaginii: http://www.best-of-rome-italy.com/image-files/colosseum-in-rome-drawing.jpg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *