Aleșii au mult de lucru până la vacanța de Crăciun

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

Avocaţii deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, pentru care procurorii vor aviz pentru arestare în dosarul ANRP au fost astăzi în Parlament. Timp de cinci ore, au studiat dosarele trimise de procurori. Dacă totul merge conform planului votul în plen ar urma să fie dat pe 9 decembrie. De altfel, aleşii au mult de lucru în cele două săptămâni care au mai rămas până la vacanţa de Crăciun. La Senat, ar trebui dat votul în cazul Şova, pentru care DNA cere aviz de reţinere şi arestare. În ambele Camere sunt acum în dezbatere legi controversate, unele amânate de mai multă vreme şi în plus ar trebui să înceapă şi dezbaterile pe legea bugetului.

parlamentul-ROSăptămâna viitoare începe cu două zile libere – Sfântul Andrei şi Ziua Naţională. Aleşii ar trebui să se întoarcă la muncă abia miercurea viitoare, un scenariu incert, după cum recunosc chiar ei.

Niculae Mircovici, deputat al Minorităţilor Naţionale: „N-am vrea să facem nişte predicţii, care, culmea, să se şi împlinească”.

O eventuală lipsă de mobilizare a senatorilor şi deputaţilor ar putea da peste cap calendarul adoptării bugetului de stat pe 2016, care ar putea fi depus până pe 11 decembrie.

Iar pe 2 decembrie ar trebui dezbătută în plen cererea procurorilor privind încuviinţarea reţinerii și arestării preventive a lui Dan Șova. Nu toţi senatorii erau însă optimişti.

Cătălin Boboc (PNL) preşedintele comisiei juridice a Senatului: „Mai mult ca sigur miercurea viitoare va fi greu să întrunim un plen pentru a da un vot, ceea ce înseamnă că încă două săptămâni prelungim această situaţie”.

Între timp, liderii politici din Senat, s-au înţeles ca miercuri să aibă loc o şedinţă solemnă dedicată zilei naţionale, aşa că cel mai probabil votul în cazul Şova s-ar putea da joi dimineaţă.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Le-am recomandat parlamentarilor PSD să lase judecătorul să hotărască, asta înseamnă să voteze pentru ridicarea imunității”.

Pe lista de aşteptare se află atât legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, cât şi modificarea legii de respingere a ordonanţei 55 prin care edilii traseişti pot păstra mandatul dacă revin la partidele de provenienţă.

Cătălin Boboc: „Prima camera este Senatul. Sper să treacă și la plen”.

La Camera Deputaţilor, a fost fixată data de 9 decembrie pentru votarea în plen a cererilor de arestare preventivă în cazul deputaţilor liberali Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, acuzaţi de fapte de corupţie. Potrivit unor surse parlamentare, termenul ar putea fi însă depăşit. Membrii Comisiei Juridice ar prefera să nu se ocupe săptămâna viitoare de elaborarea raportului.

La capitolul restanţe figurează şi legea fumatului, deja amânată la votul final.

Următoarea sesiune paralementară începe pe 1 februarie.

 

Preluare de pe Digi24

Sursa foto: http://www.ris.org.rs/wp-content/uploads/2014/06/parlamentul-RO.jpg

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *