Cultură

:umbra

Articol scris de Ilinca Grădinariu, Editor News Diaspora

Foto: Matei Crișan
Foto: Matei Crișan

Prin doar câteva apariții pe scenele underground-ului românesc, trupa :umbra a reuşit să surprindă publicul prin stilul muzical curajos, ce duce către rock alternativ/indie interferând  subtil cu post-rock-ul.

În 2014, la iniţiativa lui Mihai T. Alexandru (vocal, leadguitar), s-au strâns la o masă într-un bar bucureștean, Alex Zamfir (chitară), Matei Puşcaru (bass), pentru a discuta despre acest proiect. La numai câteva minute, li s-a alăturat şi Andrei Stere Câmpean, devenind toboşarul trupei. Între cei patru membri ai formaţiei există deja o coeziune extraordinară, acest lucru simţindu-se din plin şi pe scenă, în timpul concertelor. Apariţiile live sunt pentru ei un prilej de a transmite publicului energia pe care o simt în timp ce cântă. Mesajele pieselor au o lirică ce nu poate fi ignorată, creând astfel o atmosferă intimă, dorită, potrivită pentru o mai bună legătură cu fanii lor.

Stilul şi mesajele se înscriu în peisajul relativ cunoscut al muzicii rock autohtone, dar ceea ce-i face pe băieţii din :umbra cu adevărat interesanți, sunt influențele moderne, schimbările de ritm şi porţiunile de instrumental post-rock care introduc refrene care îți rămân întipărite în memorie. Single-ul intitulat Azi noapte este un bun exemplu pentru a înțelege și a gusta stilul formației.

Trupa :umbra țintește sus și își dorește să concerteze pentru diaspora românească. Alături de consacrare artistică, ei își doresc ca legăturile dintre comunitățile de români și țara-mamă să fie întărite și prin astfel de acțiuni, de promovare a unor trupe tinere, recent apărute, pline de entuziasm.

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *