Program european care sprijină mobilitatea tinerilor în ţările UE

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Your First Eures Job – un program european care sprijină mobilitatea tinerilor, între 18 și 35 ani, în ţările UE

Tinerii cu vârste între 18 și 35 ani pot obţine sprijin financiar la deplasarea în străinătate pentru un interviu, dar şi pentru formare, recunoaşterea calificărilor sau pentru cheltuielile de mutare, prin programul Your First Eures Job (YFEJ), aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 1 iunie 2015 – 31 mai 2017.

Joburi-la-UE--300-de-posturi-libere-cu-salarii-de-la-4-200-euro

Programul Your First Eures Job – “Primul tău loc de muncă” – este unul specific de mobilitate în Uniunea Europeană, al cărui scop principal este acela de a-i ajuta pe tineri să îşi găsească o slujbă, un stagiu sau o ucenicie într-o altă țară a Uniunii Europene, precum și în Norvegia și Islanda, iar pe angajatori cu forţă de muncă de calitate, prin servicii de consiliere, mediere, recrutare, prin intermediul reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES.

Sunt vizați minimum 1.200 tineri, la nivel european, cu diferite niveluri de studii şi experienţă profesională, care pot beneficia prin intermediul programului de subvenţii de mobilitate.

Your First Eures Job se adresează și întreprinderilor mici şi mijlocii, care pot, pe de o parte, să solicite sprijin financiar pentru acoperirea unei părți din costurile de formare ale noilor angajaţi, stagiari sau ucenici şi, pe de altă parte, să-i ajute pe aceștia să se instaleze.

Condiţiile de participare şi punctele de contact pot fi găsite aici:  http://ec.europa.eu/eures,http://ec.europa.eu/social/yourfirsteuresjob.

Tinerii între 18 și 35 ani pot contacta oricare din cele 8 ţări din UE participante la proiectul YFEJ, pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare, Your First Eures Job având ca aplicant principal Serviciul Public de Ocupare din Suedia, iar Agentia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă fiind co-aplicant, alături de serviciile similare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore.

Pentru informaţii privind aplicaţiile, accesați următoarele link-uri:

http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php;

http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.

Sursa: Restart.ro

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *