Locuri de muncă în străinătate pentru români

0 0
Read Time:3 Minute, 16 Second

10 state din Spaţiul Economic European pun la dispoziţie 2.166 de locuri de muncă pentru români

Spania pune la dispoziţia românilor 801 posturi de muncă (800 muncitori necalificați în agricultură și un maseur).

Compania SUREXPORT angajează în zona Almonte (provincia andaluză Huelva) de 800 de muncitori necalificaţi în agricultură oferind următoarele condiţii: contract pentru aproximativ trei luni începând din 15 februarie 2016; câte 6,5 ore de lucru/zi cu pauză de o jumătate de oră; 39 de ore/săptămână împărţite în 6 zile; programul începe în primele ore ale dimineţii; ziua a şaptea de odihnă poate sau nu să coincida cu duminca). Angajatorul nu solicită ca cei 800 de candidaţi să cunoască vreo limbă străină dar pune condiţia unei perioade de probă de 15 zile. Firma angajatoare oferă 40 de euro brut/zi plătibili la 2 săptămâni. Contribuţiile datorate sunt: 2% impozit pe venit şi 113 euro pentru asigurarea socială. Angajatorul asigură cazarea contra sumei de 1,6 euro/zi. Potrivit EURES, nu există posibilitatea cazării solicitanţilor bărbaţi în cadrul firmei.

Persoanele interesate să ocupe un astfel de post trebuie să se adreseze Consilierului EURES din judetul de domiciliu pentru a fi înregistrate în baza de date EURES. Lista completă a tuturor Consilierilor EURES poate fi găsită aici. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va trebui să conţină următoarele acte: o cerere tip (se completează la sediul agenţiei), cazier judiciar valabil, o adeverinţă medicală care să mdovedescă faptul că solicitantul este apt pentru muncă, o copie după actul de studii şi un CV în limba română. Selecţia candidaţilor va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2016.

Postul de maseur este la un hotel din oraşul Palma de Mallorca (Insulele Baleare) şi este pentru un tânăr de 18-35 de ani, conform proiectului „Your first EURES job” (informaţii suplimentare aici). Candidaţii trebuie să aibă studii şi experienţă de minim şase luni în domeniu şi să dea dovadă de spirit de echipă. De asemenea, aceştia trebuie să cunoască limba germană (obligatoriu) la nivel intermediar, limba spaniolă la nivel intermediar şi limba engleză la nivel intermediar.

La rândul său, firma angajatoare acordă pregătire în domeniul tratamentelor de înfrumuseţare (se folosesc uleiuri naturale), un salariu de 960 de euro net/lună (negociabil) şi se asigură cazare contracost din salariu.

Cei interesaţi pot trimite CV (în limba engleză sau spaniolă) la Carolina Romero: paguera@rivieraspa.es. Informaţii suplimentare la consilierul EURES din judeţul de reşedinţă al aplicantului.

Danemarca oferă 430 de locuri de muncă (400 de culegători de mazăre și 30 de culegători de căpșuni), iar Portugalia 400, toate pentru muncitori necalificați în agricultură. Marea Britanie oferă alte 390 de posturi (300 de îngrijitori persoane, 60 de asistenți medicali, 20 de asistenți medicali generaliști şi 10 medici de familie — medicină generală). La rândul său, Republica Cehă oferă 162 locuri de muncă (50 de lucrători în producție – asamblarea aparatelor de aer condiționat, 50 de operatori, 50 de șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk şi un analist suport software), iar Germania pune la dispoziţie 111 posturi (50 de asistenți medicali generaliști, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenți manager, 5 electricieni industriali, doi mecanici industriali, un electrician, un mecanic – mașini prelucrare cauciuc și mase plastice, un mecanic auto – camioane, un visual designer şi un brutar). În Slovacia sunt disponibile 30 locuri de muncă pentru șoferi autocamion transport internațional, iar în Polonia doar două (un dezvoltator internet și un PHP developer – programator aplicație). De asemenea, Norvegia oferă un loc de muncă (un doctorand în departamentul biomedical, la fel ca şi Irlanda (un tehnician).

Potrivit ANOFM, cei interesaţi să ocupe unul dintre aceste locuri de muncă pot face acest lucru accesând portalul EURES, sau prezentându-se la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde vor putea fi îndrumaţi de un consilier EURES.

Preluare romaniaexpres.com

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Locuri de muncă în străinătate pentru români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *