„Un gest mic, o faptă mare”

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Articol scris de Ioana Zaharia, Editor News Diaspora

Pentru românii din Italia, anul 2016 începe cu o campanie de sensibilizare și conștientizare. Este vorba de un băiețel din Republica Moldova, în vârstă de doar 8 ani, care a fost diagnosticat cu leucemie și internat la Policlinica „Agostino Gemelli”. Cazul lui și nevoia zilnică de trasfuzii de sânge, au condus la mobilizarea organizației locale PNL 6 Lazio-Sardinia, care a dat startul, împreună cu Asociația „Gruppo donatori sangue Francesco Olgiati”, campaniei „Un gest mic, o faptă mare”.

12606935_628070090676374_1753882017_nBinecunoscut pentru acţiunile sale caritabile şi pentru proiectul „Tineri pe picioare”, Massimo Liberatori este medic la Policlinica “Gemelli” și a fost decorat anul trecut de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer. Prin această campanie, Massimo Liberatori dorește sensibilizarea românilor din Italia privind importanța donării de sânge, pentru persoanele a căror viaţă depinde de transfuziile sanguine.

Campania a debutat pe Facebook sub forma unui întâlniri-eveniment la care românii din Italia au fost invitați să participe. Numărul celor care s-au mobilizat și au venit la Policlinica “Gemelli” să doneze sânge pentru băiețelul bolnav de leucemie, a depășit așteptările. „Când au văzut câţi donatori erau, medicii au avut un moment de confuzie, dar până la urmă totul s-a rezolvat şi au prelungit orarul. Cel mai important pentru noi a fost că oamenii au venit cu plăcere şi au făcut o faptă bună”, a declarat Sorin Ionel Pîrvu, co-președinte PNL 6 Lazio-Sardinia.

Gândurile bune și activitățile în acest sens nu se opresc aici, cei de la PNL 6 din Roma împreună cu specialiștii centrului de transfuzii, au hotărât să organizeze întâlniri informative regulate și centre de colectare în mai multe zone ale Romei. De asemenea, ei vor susține inițiative de acest gen și la nivelul comunităților românești din alte țări, realizându-se astfel o cultură a donării de sânge, susținută de un grup omogen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *