„Echipa C.T. Media București își propune să reprezinte cu onoare România la Campionatul Mondial Școlar de la Rouen”

0 0
Read Time:2 Minute, 55 Second

Interviu cu prof. Lenuța Cheța, antrenoare

Reporter: Echipa de fete a Colegiului Tehnic Media București, condusă de dvs, s-a calificat la Campionatul Mondial Școlar de handbal. Cum ați ajuns la această performanță?

12650893_178692079163945_5193257320596409283_nLenuța Cheța: Echipa Colegiului Tehnic Media București s-a calificat la Campionatul Mondial Școlar de handbal feminin dupa ce a învins echipa Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea. Federația Sportului Școlar si Universitar a organizat la Râmnicul Vâlcea o selecție pentru participarea la acest Campionat Mondial unde au participat cele 2 echipe. Cea de-a treia echipă, Colegiul Tehnic Anghel Saligny Baia Mare, nu a ajuns la turneu. Au fost 2 meciuri, ambele câștigate de C.T. Media București, primul cu scorul 26-17, iar al doilea cu scorul de 15-13. Este prima dată când participăm la această competiție și ne bucurăm că vom reprezenta România la Rouen, Franța.

Reporter: Ce este de fapt acest Campionat Mondial Școlar de handbal?

Lenuța Cheța: Acest Campionat este o competiție dedicată elevelor din învățământul preuniversitar născute în 1998 – 1999 – 2000. Toate componentele echipei trebuie să fie eleve ale unității de învățământ desemnată câștigătoare la nivel de țară. Noi vom participa în aceeași grupă cu reprezentantele Turciei, Braziliei, Suediei și Cehiei. De asemenea, vor fi prezente la acest Campionat Mondial echipe din țări cu tradiție în handbal precum: Danemarca, Ungaria, Germania, Croația, Polonia, Olanda.

Reporter: Ce alte performanțe sportive ați mai obținut cu echipa Colegiului Tehnic Media?

Lenuța Cheța: Colegiul Tehnic Media este un liceu cu tradiție în handbal, de-a lungul timpului fiind prezent, la campionatele naționale școlare, la nivel de liceu, unde a obținut rezultate bune. Cel mai recent fiind vicecampioană națională la handbal feminin. Colegiul Tehnic Media se mândrește cu sportive precum: Ilie Florența, Bazaliu Bianca, Obedeanu Mihaela.

Reporter: Cum vă antrenați, care este secretul acestei performanțe? Unde? Aveți un sponsor? Cine face parte din staff-ul echipei? Ați primit sprijin din partea școlii, a inspectoratului? Puteți să evidențiați anumite jucătoare? Aveți în lot și jucătoare legitimate?

12651303_178691902497296_1682659920657675697_nLenuța Cheța: Toate componentele echipei sunt jucătoare de performanță efectuând zilnic antrenamente de pregătire și participând la Campionatul Național de Handbal organizat de Federația Română de Handbal, unele dintre ele fiind și componente ale loturilor naționale (Popescu Teodora, Stoican Lorenna). În lot avem jucătoare legitimate la Colegiul Tehnic Media, CSM București și Școala 181 București. Staff-ul este format din 2 antrenori: Covaci Maria Gabriela, Frîncu Constantin și șef de delegație Cheța Lenuța. Pe tot parcursul competiției au fost alături de noi, ne-au susținut și ne-au încurajat domnii directori ai C.T. Media (dl. Mălăelea Daniel, dl. Olteanu Matei), membrii catedrei de handbal, elevii și profesorii liceului. De asemenea, am avut susținere și din partea dl. inspector Oprea Laurențiu și dl. Căliman Constantin – director adjunct al Federației Sportului Școlar și Universitar.

Reporter: Faptul că aceste fete își dedică o mare parte din timp handbalului, nu este o problemă pentru pregătirea loc școlară?

Lenuța Cheța: Este adevărat că aceste sportive depun un efort mult mai mare pentru a face față cu succes atât la școală, cât și în competițiile sportive, dar cu o bună organizare pot avea rezultate bune și la învățătură.

Reporter: Care este obiectivul echipei la Campionatul Mondial?

Lenuța Cheța: Echipa C.T. Media București își propune să reprezinte cu onoare România la Campionatul Mondial de la Rouen și să se claseze pe o poziție cât mai înaltă. Atât fetele din echipă, cât și antrenorii vor face tot ce le stă în putință pentru a obține un rezultat cât mai bun.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *