„Traumele” trecutului devoalate de un fost vianist

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Articol scris de Doinel Tronaru, colaborator News Diaspora

Ca unul ce am făcut (în altă viaţă) Liceul de Informatică (LMF 1), actualmente „Tudor Vianu”, este normal sensibilizează cazul profesorului de matematică pus în aceste zile la stâlpul infamiei de manipulatorii de la Digi 24 (bineînţeles, preluaţi frenetic şi de alte televiziuni). Nu am elementele pot spune exact cum stau lucrurile, dar mi se pare a fost vorba doar de o glumă (-i zicem proastă), folosită drept pretext pentru declanşarea unei cabale de către colegi invidioşi şi părinţi care nici măcar nu ascund au şi alte interese. Observaţi, însă, cum sunt punctate lucrurile în ştirile de la Digi 24: “profesorul acuzat şi umilea elevii pentru un plus la notă”, aşadar se creează ideea unei acţiuni sistematice, deşi toată lumea relatează doar existenţa unui incident izolat.

Profesorul Severius Moldoveanu, directorul Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, prezinta noul sistem de catalog virtual, miercuri, 21 martie 2012. La Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti a fost implementat un sistem de catalog virtual, care, prin intermediul unei conexiuni la internet wireless si a 41 de tablete aflate permanent in custodia profesorilor, se da posibilitatea acestora sa treaca notele, absentele si alte mentiuni detaliate cu privire la elevi si activitatea lor in sala de clasa, in timp ce parintii pot accesa toate aceste informatii in timp real, de la orice computer conectat la Internet. MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO
Sursa: MEDIAFAX FOTO

La altceva gândeam, şi vrea ştiu şi părerea celorlalţi colegi: după standardele de-acum (în care nu mai poţi -l atingi, nici măcar verbal sau cu o floare, pe nici un hăndrălău, pentru a nu-l “traumatiza”) şi după genul de campanii oneroase făcute în aceste zile de televiziuni, mulţi dintre profesorii (excepţionali) pe care i-am avut împreună în cei patru ani (încadrați în plini ani ’80) ar fi fost prezentaţi drept “monştri”, “bestii” sau mai ştiu eu cum. gândesc la profesorul de matematică Armand Martinov (un profesor minunat, axat pe lucrul cu olimpici – ca şi acest Severius Moldoveanu, pe care nu-l cunosc personal –, dar care avea ca stil de predare de a spune totul în glume, mai mult sau mai puţin sărate), dar şi la profesorul de sport Covaci, renumit pentru duritatea sa, căruia îi cam ştiam de frică. Ulterior, mi-am dat însă seama (nu mai vorbesc acum şi de profesorii din gimnaziu) erau nişte oameni buni şi mai ales nişte profesori buni, care dacă ar fi avut alt stil nu ar mai fi existat nici o performanţă. Nu mai vorbesc şi de “traumatizarea” pe care ne-o producea minunatul director şi profesor de fizică Ilie Grigore (odihneascăse-n pace!), luându-ne pentru a ne preda fizică de la orele de PTAP, Informare Politică sau practică agricolă

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “„Traumele” trecutului devoalate de un fost vianist

 1. Domnul Profesor Armand Martoniv mi-a profesor la Kretzulescu. Este unul dintre profesorii pe care nu i pot uita niciodată; am tot respectul pentru domnia sa! Un mare profesor cum rar mai întâlnești. Orele de matematica erau atât de interesante și plăcute! Niciodată nu am spus in sinea mea: “oh, am mate” in sensul ca nu-mi făcea plăcere. Este un pedagog cum rar mai întâlnești; oricât de greu ar fi fost un subiect, era explicat atât de frumos ca și cum ar fi spus:” unul plus unul fac doi” și de aici începeam sa trecem la probleme mai complexe fără sa be dam seama.

 2. Am avut onoarea si privilegiul de a fi fost eleva domnului profesor Armand Martinov la Liceul Nicolae Kretzulescu. O prezenta care impunea, care la prima vedere era dura si care, in conditiile cerintelor invatamantului de azi ar fi caracterizata de unii elevi ca”traumatizanta”, legat de comentariile de mai sus. Insa pentru mine, un profesor dedicat, dar si un OM deosebit.
  Facea ore suplimentare neplatite pentru pregatirea bacalaureatului si admiterii la facultate si erau suficiente pentru reusita. Nu avea nimeni meditator acasa.
  Un om care ne incuraja sa vedem ce inseamna cultura generala, dincolo de matematica asociind numerele cu diverse evenimente istorice , literare, etc., pe care il interesa cat citim (ne verifica fisele de la biblioteca) .
  Un pedagog care dorea sa stim, sa reusim, se bucura cand intelegeam. Nu era niciodata plictisit, blazat, obosit. Avea un fel de a te face responsabil, de a te trezi .
  Si totul insotit de un puternic simt al umorului, abia asteptam ora de matematica.
  Domnule Profesor, va multumesc !

 3. Am avut aceeasi onoare si acelasi privilegiu de a-l avea profesor de matematica pe domnul Armand Martinov la Liceul „Nicolae Kretzulescu”(fost „economic nr.2” in anii ’80), dar doar in treapta I, apoi s-a mutat la liceul de informatica! Nu exagerez cand spun ca, a fost si este, o somitate, un om cu un caracter rar intalnit, un dascal adevarat! Sa adaug ca am mers si in tabara cu domnia sa si ca a dovedit ca poate fi mult mai amuzant decat il stiam de la orele de mate’? Nu cred ca e cazul, cine stie, cunoaste! Multa sanatate ii doresc si sa se bucure de realizarile fiicei, care l-a urmat in cariera de profesor de matematica, evident! 🙂 Respect, domnule profesor! Cu mult drag, fosta dvs. eleva, Elena Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *