Societate

Viața de îngrijitoare – film de Marius Lupu

Text scris de Marius Lupu

Cine sunt ele și ce fac aici, la Roma?

Plecând de la această întrebare, am început să propun unor îngrijitoare românce din Italia să-mi povestească ceva despre viața lor din străinătate, după care am fost solicitat de mai multe persoane, pentru participare și colaborare.

A fost o muncă imensă, voluntară, dar efortul a meritat, filmul fiind difuzat și pe canalul de televiziune din Italia BABEL TV.

Pot spune că nu este ușor sa treci cu vederea și să nu te afecteze emoțional, atunci când intri în poveste, când înțelegi că fiecare dintre ele are un trecut într-un fel și un prezent cu totul diferit.
Ele sunt mamele, mătușile, soțiile,  surorile noastre. Ele sunt cele care au plecat de pe plaiurile natale, pentru un trai mai bun, poveștile lor, sunt mărturii adevărate din viața de zi cu zi.
Munca de îngrijitoare nu este ușoară, necesită mult efort, cu mari sacrificii, unele trec prin multe situații neplăcute, neajutorate complet în fața unor circumstanțe, necesită o puternică și bună rezistență în fața societății și în fața familiei.

Pentru o speranță, pentru un viitor mai bun, mai decent am realizat filmările din viața unor îngrijitoare românce la Roma. Le puteți vedea la adresa https://www.youtube.com/watch?v=656PvMnVdo4

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *