Sir David la 90 de ani

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Recent, cunoscutul conservaționist și realizator de emisiuni dedicate naturii, Sir David Attenborough a împlinit 90 de ani. Născut în 1926 a fost pasionat de tânăr de cunoașterea lumii înconjurătoare, încercând sa o înțeleagă prin studiul geologiei și zoologiei. A avut o carieră impresionantă ca director al BBC2 , scriitor și producător de emisiuni de popularizare a științelor naturii.

Cea mai importantă serie pe care a produs-o, Life on earth, a stabilit un standard pentru producțiile TV documentare prin profesionalism și nivelul de documentare, câștigând încrederea și implicarea forului științific. Emisiunile sale au influențat și motivat viitorii naturaliști și conservaționiști să se implice și să urmeze aceste domenii. Materialul produs în 1979 dedicat populației de gorile de munte din Parcul Național Virunga a contribuit la informarea și ulterior coagularea eforturilor de conservare a acestei specii estimata atunci la doar 250 de exemplare.

Seria de emisiuni continuă, Sir David anunțând în emisiunea BBC dedicată aniversarii sale, la care au avut apariții Jane Goodall și Alteța sa Ducele de Cambridge Prințul William, că urmează o nouă serie de filmări ce debutează cu o călătorie cu balonul cu aer cald peste Alpi. La începutul lunii mai 2016 s-a anunțat că noua nava britanică de cercetare a zonelor polare va primi numele RRS Sir David Attenborough. Un sondaj online propusese ca rezultat preferat numele  Boaty McBoatface pentru aceasta. Un minisubmarin de pe acest vas va fi numit, totuși, Boaty.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *