Sfinții Constantin și Elena – protectorii creștinismului

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Text scris de Alice Petrescu

În fiecare an pe 21 mai, creștinii ortodocși prăznuiesc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Sărbătoarea este așteptată cu bucurie și smerenie de numeroși credincioși, care își sărbătoresc cu acest prilej ziua onomastică.

Se spune că Împăratul Constantin a încurajat practicile creștinismului în momentul în care a declarat război neînfricatului Maxențiu , deși avea o armată mică și nepregătită. Din momentul în care a realizat că are mici șanse de izbândă, împăratul Constantin s-a rugat neîncetat la Dumnezeu să-l ajute să câștige lupta. Cu puțin timp înainte de a începe bătălia, el a văzut pe cer o cruce pe care scria”Prin acest semn vei învinge”. În acea noapte a visat că pentru a birui trebuie să pună semnul Sfintei Cruci pe steaguri. Constantin a urmat cu sfințenie mesajul trimis de Dumnezeu și a reușit să învingă.

Despre Elena se crede că a  fost primul pelerin creștin din Iudeea si  cea care a găsit crucea pe care a fost răstignit Isus. Ea s-a rugat cu credință și smerenie să reușească să găsească locul unde se află lemnul sfânt, iar rugăciunea ei a fost ascultată.

În această zi nu este indicat să se lucreze, iar toți oamenii trebuie să fie veseli și să nu se certe, pentru a avea spor și sănătate tot anul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *