INDEPENDENȚII…

0 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

Biroul Electoral Municipal (BEM) a emis decizii de admitere a candidaturii în cazul a șase candidați independenți la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Unii dintre ei își spun independenți după ce au făcut carieră de traseiști politici.

Potrivit site-ului instituției, la București au fost admise candidaturile pentru mandatul de deputat ale Elenei Udrea,  George Alexandru Manciu, Theodor Paleologu, Remus Cernea, Costel Vișinel Bălan, Gabriel Ion Lință. Totodată, BEM a respins candidatura depusă de Marian Staș, întrucât acesta a prezentat doar 1.788 de semnături, față de necesarul de 17.797.

Despre independența Elenei Udrea nu are rost să comentăm. După ce a stat în dreapta lui Traian Băsescu mai des decât soția acestuia, acum, fosta „blondă de la Cotroceni” postează în fiecare zi statusuri religioase de parcă ar mai putea păcăli pe cineva.  Un alt lucru pe care nu-l putem uita este că Udrea, despre care Băsescu spunea că este „cel mai absorbant ministru”, a stat și o bună perioadă în „Beciul Domnesc”, ba, mai mult, a continuat să colecționeze dosare penale privind fapte de corupție pe care le-ar fi săvârșit când se afla la „cârma” Ministerului Turismului.   Coincidență sau nu, aceeași Elenă își dorește un nou mandat de parlamentar, care vine la  „pachet” cu… imunitatea aferentă.

Și independența lui Theodor Paleologu poate fi pusă sub semnul întrebării. În linii mari, acesta poate fi descris în felul următor: fost pedelist, fost membru PMP, fost penelist, fost ministru al culturii în Guvernul BOC (n.r. – chiar guvernanții care au tăiat cu 25% salariile și pensiile) și fostă vedetă a televiziunilor care au surprins momente cu el moțăind pe scaunul de deputat.

De asemenea, Remus Cernea, apărătorul drepturilor homosexualilor, a candidat la alegerile trecute în Constanța din partea USL (Uniunea Social Liberală adică PSD+PNL). În afară de apărarea drepturilor  persoanelor cu alte orientări sexuale, Cernea s-a mai „remarcat” încercând să salveze delfinii din Marea Neagră.

Cine sunt și ce vor adevărații independenți

Lință Ion Gabriel nu pare a fi avut treabă cu politica până acum. Conform site-ului său, s-a ocupat până acum cu administrarea mai multor afaceri, precum o școală de șoferi și o Stație Inspecție Tehnică Periodică. A înființat „Mișcarea de normalizare a României”, dar, în principiu, nu prea știe ce vrea de la parlament. La secțiunea Program Politic, candidatul spune că „nu are competențe în toate domeniile” și așteaptă totul de la colaboratori.

George Alexandru Manciu este un tehnocrat cu experiență în administrația publică locală. În 2012, acesta s-a autosuspendat din Baroul București și s-a alăturat echipei sectorului 3. „Între 2012-2015, am ocupat funcția de director executiv în mai multe direcții (Gospodărie Locală, Utilități Publice și Administrarea Domeniului Public), iar între 2015-2016, pentru o scurtă perioadă de timp, am ocupat funcția de director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului București. În această perioadă am implementat, dezvoltat și dus la bun sfârșit o serie de proiecte importante: Taxa 0 pe gunoi pentru toți cetățenii sectorului 3; am creat, modernizat și întreținut sute de spații verzi și locuri de joacă în sectorul 3; am suplimentat cu 40% numărul locurilor de parcare de reședință din sectorul 3, prin retrasarea acestora; am  modernizat Bulevardul Unirii”, sunt declarațiile acestuia,  conform georgemanciu.ro.manciu

„Prima Chirie”, un proiect pentru tineri

Capul de afiș al programului său politic îl constituie  programul „Prima Chirie”, adresat tinerilor între 18 și 35 de ani, care constă în subvenționarea de către stat a 50% din costul chiriei (la o valoare totală a chiriei de maximum 350 de euro la cursul BNR). Prin acest proiect se urmăresc două mari direcții: ajutarea tinerilor pentru ca ulterior să devină eligibili pentru Programul Prima Casă și combaterea evaziunii fiscale în zona imobiliară.  Printre altele, George Manciu propune modificări legislative concrete în Legea pensionării (dreptul a te pensiona când vrei), Legea antifumat (să se poată fuma, restrictiv, în baruri special concepute), legea sportului pentru revigorarea sportului românesc. Manciu mai dorește trasnsport public non-stop și aplicarea modelului finalandez pentru educație. Programul complet al acestuia este disponibil AICI.

Ultimul independent provine dintr-o casă de copii. Vișinel Bălan are o singură idee și aia fixă: reforma sistemului de asistență socială din România.

sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “INDEPENDENȚII…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *