Romanian Artists Pre Biennial – sau cum a luat naștere Bienala Artiștilor Români din Italia

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Duminica aceasta va avea loc la Roma un eveniment unic din prisma îmbinării filantropiei cu arta.

Bienala este un eveniment internațional dedicat artei iar rolul acesteia este acela de a prezenta talente creative și de a oferi spațiu celor implicați în domeniul artistic de a-și prezenta operele și a face schimb de idei.
Pre Bienala de la Roma este, așa cum îi spune și numele, o introducere a Bienalei propriu-zise care va avea loc în 2017, moment important pentru artiștii mai puțin cunoscuți și dornici de afirmare.
Romanian Artists Pre Biennial e un eveniment atipic care se desfășoară în luna Noiembrie cu un scop bine determinat: promovarea proiectului „Valigia di Salvataggio” al Asociației Rete di Sicurezza Attiva Onlus, inițitivă semnificativă în lupta împotriva violenței domestice.
De regulă evenimentele dedicate acestei realități crude subliniază poziția femeii ca victimă absolută demonizând bărbatul, ori acestă generalizare contravine esenței luptei împotriva violenței ca o manifestare generală, lipsită de gen, vârstă sau orice fel de identitate socială.
Romanian Artists Pre Biennial aduce împreună artiști din România și Republica Moldova care au emigrat și ulterior au sedimentat pasiunea pentru artă formându-se și sedimentând geniul creator pe teritoriul italian, îmbinând armonios elemente comune atât de dezbătute în contextul actual social, cultural și politic. Liantul cultural și social primează în cadrul acestui eveniment și prin intermediul celor două programe pentru calificare profesională a categoriilor dezavantajate în Republica Moldova, ale Asociației Responsabilità Sociale Onlus în colaborare cu centrul de studii „Spre Succes”, programe recunoscute de Camera de Comerț și de Ministerul Educației din Republica Moldova.
Evenimentul, învăluit de puterea catartică a artei, propune o expoziție de pictură și sculptură, prezentări de modă, recitaluri inedite și o expoziție de poezie.
Invitați speciali, invitați surpriză, o locație prestigioasă, un eveniment în ținută de gală, o expoziție de mașini luxoase, și un catering de excepție sunt doar câteva dintre ingredientele acestei zile dedicate artei și generozității.
Evenimentul este organizat de Asociația Responsabilità Sociale Onlus în parteneriat cu Asociația ProCultura – RoArte și Asociația Rete di Sicurezza Attiva Onlus.
Invitațiile pot fi solicitate prin telefon sau email, datele de contact fiind puse la dispoziția tuturor celor interesați pe pagina oficială a evenimentului: https://www.facebook.com/romanianartistsprebiennial/
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *