Ajutor nesperat oferit de Cioloș liberalilor de pretutindeni

0 0
Read Time:4 Minute, 12 Second

(articol de Laurențiu Arhip)

Premierul Dacian Cioloș intră în forță în campania electorală, printr-un mesaj public, postat pe o rețea de socializare. Acesta își declară susținerea pentru forțele politice care au aderat la platforma România 100 și vorbește în termeni laudativi despre Partidul Național Liberal.
Având în vedere capitalul ridicat de simpatie de care se bucură oremierul, conform sondajelor, o asemenea mișcare a sa este de foarte bun augur pentru PNL, care nu stă foarte bine în preferințele de vot ale românilor.

Mai jos puteți citi mesajul integral postat de către premier:

„Dragi români,

Dincolo de reforme, Guvernul pe care îl conduc a început un alt mod de a guverna: sincer, onest, transparent, atât cu cheltuirea banului public cât și cu luarea deciziilor. Un mod de a guverna așa cum mi l-am dorit de la toți cei care au guvernat țara până acum. Un mod de a guverna de care România are nevoie nu numai ca să se dezvolte, dar și pentru ca românii să recâștige încrederea într-un stat care acționează pentru ei, nu împotriva lor.

Pentru asta am acceptat mandatul de premier într-un guvern independent. Și sunt pregătit să mă angajez și să-mi asum o nouă guvernare pentru continuarea unui astfel de mod de a administra interesul public.

Însă este nevoie de mai mult.

Tot ceea ce am făcut în acest an poate fi desfăcut și făcut altfel în câteva luni. Amintiți-vă ce s-a strigat în stradă, în noiembrie 2015. Gândiți-vă unde ne duc corupția, indiferența, minciuna.

Din păcate, pașii pe care i-am făcut înainte nu sunt ireversibili.

Pentru ca aceste proiecte bune să continue, viitorul guvern va avea nevoie de susținerea unei majorități politice solide, formată din oameni integri, dedicați interesului țării, în jurul acelorași principii de guvernare. Aceasta este esența Platformei România 100 – un set de valori și direcții clare de acțiune, în care eu cred și pentru care mă angajez după 11 decembrie.

Două dintre partidele care candidează pentru Parlament susțin Platforma România 100. Le mulțumesc pentru asta, le mulțumesc membrilor lor și tuturor celor care vor altceva de la politică. Le mulțumesc pentru ca au înțeles și au avut curajul să își asume valori și principii pentru guvernare, înainte de orice promisiune electorală.

USR este un partid tânăr, purtător de multe speranțe, în plină consolidare, un partid care urmează să dovedească trecerea de la bune intenții la fapte. Un partid nou, cu oameni noi, dintre care, cu câțiva am avut plăcerea să lucrez în guvern anul acesta.

PNL este un partid cu tradiție democratică de aproape un secol, partid care, în ultimul sfert de veac, a trecut prin multiple transformări și evoluții. E un partid pe care îl cunosc destul de bine. Au fost greșeli, dar au fost și momente în care a arătat că se poate transforma pentru a merge înainte. Cred că PNL este partidul care a început să înțeleagă ce așteptați dumneavoastră de la clasa politică și a demarat un proces de schimbare – un prim pas asumat prin eliminarea de pe liste a candidaților cu probleme penale, printr-o infuzie de candidați noi pentru alegerile parlamentare.

Am văzut că unii se grăbesc să spună că aș fi nehotărât, că nu îmi asum lupta electorală. Dimpotrivă, sunt foarte hotărât.

Sunt hotărât sa rămân consecvent credinței pe care o am în viitorul acestei țări, în schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotărât să nu fac compromisuri de dragul vreunei funcții sau doar pentru că „așa se face” în politică. Sunt hotărât să-mi țin cuvântul dat și să-mi asum cu bună-credință partea de responsabilitate care îmi revine.

Democrație înseamnă că guvernarea revine celor pe care-i alegem în Parlament și care reușesc să formeze o majoritate. PNL și USR mi-au propus să mă susțină pentru a continua să conduc Guvernul dacă, împreună, vor susține o majoritate parlamentară.

Votul dumneavoastră din 11 decembrie va spune asta. Dacă răspunsul este pozitiv sunt pregătit și hotărât în decizia ca împreună cu aceste partide și cu toți cei care vor ca România să meargă înainte, să construiesc o guvernare responsabilă, deschisă și onestă pentru următorii 4 ani. Îmi doresc ca integritatea, transparența în cheltuirea resurselor și luarea deciziilor, numirile în funcții în temeiul competenței și profesionalismului, să fie regula, nu excepția sau doar teme de discurs politic.

Sunt gata să mă angajez în acest proiect și deoarece, pentru mine, nu este vorba doar de nevoia de a avea sprijinul unor partide politice pentru a guverna. Este mult mai mult și mult mai important decât atât. Este vorba de a face o alegere clară pentru un nou mod de a face politică și de a guverna. Este vorba de a face o alegere clară între trecut și viitor, pentru o Românie a bunului simț, a respectului pentru munca cinstită și împotriva perpetuării corupției, minciunii și populismului.

Este o alegere pe care vă invit să o facem împreună, toți cei care credem că România nu-și poate permite să se întoarcă la ceea ce a fost.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Ajutor nesperat oferit de Cioloș liberalilor de pretutindeni

 1. Felicitari,cu asa un om Romania nu se va m-ai intilni degraba.Romani mare atentie!Degeaba o sa ne plangem de nevoi,de noi depind aceste alegeri,ce alegem aceea o sa avem.Acest om impreuna cu guvernul condus a facut ceva in ultimul an,numai cine nu vrea s-au cine nu intelege nu recunoaste partile bune.Ca Romani ce suntem avem datoria sa mergem la vot. P N L = DACIAN CIOLOS!!!

 2. QVO VADIS, ROMÂNIA?!
  Judecați partidele după rădăcini, fapte și după oamenii pe care îi propun!
  Nu risipiți voturile pe alte partidele, care nu au istorie(rădăcini), nu au confirmat prin nimic deocamdată. Aduceți-vă aminte câte partide aparent credibile, au fost scoase din jobenul circului politic al ultimilor ani, cu scopul evident de a copleși votanții printr-un nor de minciuni, începând cu Partidul Republican al prof.univ. Ioan Mânzatu(cel cu apa vie), APR-ul lui Teodor Meleșcanu(cel cu a treia cale),UNPR-ul lui Gabriel Oprea(cel cu interesul jafului național, căci înghesuiala in PSD era atât de mare încât au executat ordinul “Mai răsfirați!”),sau cel mai elocvent partidul lui „Dan Diaconescu Direct”(care dacă a prostit lumea cu Elodia, atunci și-a zis că o poate prosti cu orice), și ne-a aburit cu “cei mai anticiocoi” parlamentari, etc.
  Toți acești neisprăviți, care erau fără nici o realizare pozitivă concretă la bază, la prima oportunitate de ciolan, au sărit pe el ca hienele și ca șacalii, uitând de orice promisiuni, și, mizând pe lipsa memoriei istorice a românilor, mulți au sărit cu tupeu în noul partid(unii la ordin), mirosind aici oportunitatea ciolanului de parlamentar. Astfel mare parte din voturile câte s-ar fi putut duce spre partidele istorice democratice(PNȚCD-din păcate este eliminat din viața politică și PNL-ul, care se dorește a fi eliminat și el, deoarece prea are rădăcini istorice de mare valoare națională), au fost deturnate(voturile), spre vechii comuniștii și acoperiții lor, iar PSD-ul, sub diverse forme istorice (Internaționala Comunistă a lui Lenin și Stalin→PCR→FSN→FDSN→PDSR→PSD), de care ca oricărui parvenit, îi este rușine să se știe prea mult, s-a perpetuat la conducerea României de prin 1944/1945, cu sprijin de la Moscova.
  Pentru mine, este evident că nu poți da responsabilități prea mari, unora care nu au confirmat nici măcar în activități concrete mărunte.Pentru cei cu educație (creștină, dar nu numai), vă rog să re/citiți “PILDA TALANȚILOR” pe care ne-o prezintă Mântuitorul Hristos și lăsați-vă luminați de învățătura cuvântului lui Dumnezeu. Reproduc liber o mica parte din concluzii:
  pentru cei care au demonstrat că pot înmulți talanții, răsplata a fost proporțională cu rezultatul obținut, iar pentru cel care a lăsat darul talantului nefolosit,(chiar vorbele sale justificative l-au autoincriminat), a urmat pedeapsa.
  Re/citind de asemenea: “PILDA SEMĂNĂTORULUI” și “PILDA CASEI CONSTRUITĂ PE STÂNCĂ”, putem sa înțelegem și mai bine adevărul viu, aplicabil astăzi și oricând în situații similare.
  USB A DEVENIT PREA RAPID USR, EI CARE PRIN TITULATURĂ, AU PROMIS SALVAREA BUCUREȘTIULUI. („graba strică treaba”). Indiferent de bunele intenții ale lui Nicușor Dan, liderul USR, și a altor membrii de bună credință, deoarece recrutarea pe listele USB/USR s-a făcut în mare grabă, s-au aciuat pe listele USR mulți oportuniști(unii sunt la ordin), rămași pe tușă de pe la alte partide, profitând de perspectiva iminentă a „ciolanului” de parlamentar!
  Nu vă grăbiți, dați șansa USR-ului să crească, care este un “copil” ca partid, și ESTE O GREȘALĂ SĂ DAI REPONSABILITATEA CONDUCERII ȚĂRII UNUI “PARTID COPIL”, TOT AȘA CUM, CA PĂRINTE RESPONSABIL, NU POȚI SĂ LAȘI UN COPIL (NORMAL ȘI INTELIGENT) SĂ CONDUCĂ O MAȘINĂ PE DRUMURILE PUBLICE, DECÂT DUPĂ CE ÎNDEPLINEȘTE SIMULTAN DOUĂ CONDIȚII:
  (1) VÂRSTA DE 18 ANI(în unele țări chiar de la16 ani, dar însoțit în primii 2 ani de un adult mai experimentat) și
  (2) PROMOVAREA EXAMENULUI PENTRU CARNETUL DE ȘOFER!
  NU FACEȚI JOCURILE CELOR CARE VOR SA ELIMINE PNL, ULTIMUL PARTID ISTORIC ROMÂNESC CU RĂDĂCINI ONORABILE!
  (Alexandru Vaida)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *