Prima localitate din străinătate care își asumă public susținerea unor candidați pentru alegerile parlamentare din România

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

(articol de Laurențiu Arhip)

Premieră în politica mondială: autoritățile unei localități își asumă public susținerea unor candidați la parlamentul unui alt stat. Se întâmplă în Republica Moldova, în localitatea Bulboaca din raionul Anenii Noi, unde primarul și mebrii Consiliului Local au semnat o declarație de susținere pentru doi candidați la alegerile parlamentare din România.
După cum reiese din documentul atașat, edilii locali își asumă susținerea candidatului ALDE la Senat, Corneliu Rădăuță și a candidatului PSD la Camera Deputaților, Veaceslav Șaramet. Cei doi sunt români de origine Basarabeană și deschid listele pentru diaspora ale partidelor pe care le reprezintă la aceste alegeri.

15369993_1814612905485004_7778607078036968116_o
sursa: https://www.facebook.com/binecavantat?fref=ts

Ineditul situației constă în faptul că cei care conduc localitatea moldavă nu s-au rezumat la mesaje uzuale de susținere, care se practică de obicei la nivel politic, ci au redactat o declarație de susținere pe care și-au asumat-o sub semnătură.

Atât Corneliu Rădăuță cât și Veaceslav Șaramet sunt de profesie medici și deși sunt tineri, au deja o activitate amplă în politica română.

Despre candidatul PSD puteți afla detalii AICI, iar despre Cornaliu Rădăuță, News Diaspora a publicat un articol de prezentare pe care îl puteți accesa AICI.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *