EXCLUSIV PENTRU NEWS DIASPORA: primul interviu acordat unei publicații dedicate diasporei de către un lider socialist

0 0
Read Time:2 Minute, 52 Second

News Diaspora realizează încă o premieră în presa românească! Publicația noastră este prima entitate media de pe segmentul dedicat diasporei care realizează un interviu cu unul dintre liderii socialiști români.
Datorită trecutului țării noastre, s-a creat concepția (pe care am considerat-o de la bun început falsă și pe care astăzi o demontăm) că între politicienii ostili globalizării și românii din străinătate ar exista o falie nesurmontabilă. Ei bine, nu este chiar așa, iar alături de Profesorul Universitar Dr. Gheorghiță Zbăganu, candidat al Partidului Socialist Român la Senat, vom încerca să demontăm această teză.

Gheorghiță Zbăganu este una dintre figurile academice de elită ale matematicii românești. Autor al unei constante care îi poartă numele (Constanta Zbăganu) și având numeroase articole în publicațiile de specialitate din țară și de peste hotare, domnia sa s-a remarcat și în viața politică prin faptul că reprezintă un partid cu o viziune alternativă și antagonică tendințelor actuale: Partidul Socialist Român.

  • Când v-ați dat seama ca vreți să faceți politică?

Ce fac eu nu se numeşte politică. E o datorie morală să încerci să vindeci țara de delirul anticomunist care, sub pretextul unor acțiuni considerate de către unii drept nobile și morale, a transformat România într-o colonie controlată economic, politic și militar. Atunci cînd țara îți este ocupată e datoria ta să te opui aşa cum poţi. România este ocupată economic şi jefuită de companiile multinaţionale, de vătafii lor numiţi clasă politică şi e ocupată militar de o organizaţie teroristă care se numeşte NATO.

  • De ce ați ales să faceți parte din PSR și nu din alt partid?

Aşa a fost să fie. De altfel alt partid nici nu exista acum 20 de ani, de cînd sunt implicat în mişcrea comunistă. Și vă rog să nu pomeniți de PSD, care deși susține că este de Stînga, a avut și are cea mai „de Dreapta” politică și cei mai „de Dreapta” lideri dintre toate partidele.

  • Ce părere aveți despre implicarea românilor din diaspora în politică?

Despre implicarea românilor din diaspora în politică am aceeași părere ca și despre cei din țară: adică o părere bună dacă sunt de partea oamenilor simpli și fac o politică pentru oamenii simpli care vor să trăiască liber, adică antiimperialistă și o părere proastă dacă sunt simpli reprezentanți ai intereselor unor puteri străine de România, adică implerialiști.

  • Cît de mult contează opiniile și inițiativele politicienilor din afara țării pentru PSR?

Dacă vă referiți la politicienii care conduc celelalte state, contează foarte puțin spre deloc. Deși luptăm cu mijloacele noastre pentru ca, într-o bună zi, să formăm Guvernul, nu sîntem dispuși la orice compromis pentru a realiza asta. Istoria a demonstrat faptul că partidele care își sacrifică imagine doar de dragul de a pune Primul-ministru aprobat de către „Înalta Poartă” de la Bruxelles și Strasbourg, de cele mai multe ori sînt taxate iremediabil de către electorat.

  • Ce planuri aveți în ceea ce privește cariera dumneavoastră politică?

Să o închei cît mai repede după ce găsesc urmaşi. Nu am fost niciodată avid după o carieră politică.

  • V-ați gîndit vreodată să emigrați?

Nu. Patria mea se numeşte România Socialistă. Sunt deja un exilat în România asta capitalistă. Am văzut multe ţări, vorbesc multe limbi străine dar nu am putut nicăieri să găsesc un loc mai bun decît ea. Aşa cum e, aici sunt părinţii mei, strămoşii mei, fratele meu. La noi, la comunişti și socialiști, noţiunea de onoare încă mai contează.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “EXCLUSIV PENTRU NEWS DIASPORA: primul interviu acordat unei publicații dedicate diasporei de către un lider socialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *