Revirimentul unui partid istoric

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

(articol de Laurențiu Arhip)

După ce diaspora a contribuit decisiv la alegerea primului președinte liberal al României, acum propune primul set de măsuri concrete pentru reorganizarea și relansarea Partidului Național Liberal ca alternativă serioasă la guvernare.

Astfel, din diaspora liberală a fost lansat programul Prin noi înșine în zece pași, care propune zece măsuri concrete pentru ca PNL să își revină din șocul provocat de scorul înregistrat la alegerile parlamentare și să își intre în rolul firesc de principal partid de opoziție. Conținutul programului a fost însușit și de către Organizația de Tineret a PNL, care l-a prezentat drept punctul de plecare pentru reafirmarea celui mai vechi partid liberal din România și din Europa.

Redăm mai jos conținutul integral al acestei platforme – program:

Partidul Național Liberal are nevoie de o reorganizare și o reconstructie, cu siguranță printre punctele definitorii ar trebui să se regăsească și cele de mai jos:

1. Constituirea urgență a Guvernului din umbră.

2. Reorganizarea Comisiilor de specialitate ale partidului și corelarea lor cu Guvernul din umbră.

3. Editarea unui calendar public și urmărirea pas cu pas a ceea ce face Guvernul actual.

4. Deschiderea urgentă a dialogului constructiv cu sindicatele, patronatele și alte organisme și urmărirea împreună cu acestea a ceea ce se pune în aplicare și ce nu.

5. Dialog permanent cu societatea civilă.

6. Reconstrucția partidului împreună cu cei care doresc să vină în PNL, dar care trebuie să urmeze aceleași reguli interne, fără exceptie.

7. Conduceri unice, alese de jos în sus, dar alegerile să fie organizate după Statut si ROLJ și nu altfel.

8. Organizațiilor speciale ale PNL să li se ofere autonomie totală, pentru a se putea dezvolta și creste viitori lideri.

9. Reorganizarea comunicării PNL, după noile cerințe publice.

10. Asumarea atat de către partid cât și de către organizatiile speciale a unor proiecte tradiționale liberale în care să fie implicați toti membrii care doresc.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Revirimentul unui partid istoric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *