Un partid important își îndreaptă atenția spre diaspora

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Am trăit să o vedem și p-asta! După mulți ani în care s-a bazat aproape exclusiv pe bazinul electoral din România, iată că PSD începe să se concentreze și asupra românilor de pretutindeni.

De-a lungul timpului, social-democrații nu s-au numărat printre favoriții diasporei. Mai mult decât atât, aceștia au fost protagoniștii unor momente delicate și tensionate, precum scandalul votului din diaspora de la alegerile prezidențiale din 2014, alegeri organizate de către guvernul pesedist condus de Victor Ponta.

Totuși, în ciuda aparențelor, PSD este partidul românesc cel mai bine reprezentat în diaspora, conform declarațiilor conucerii. Lipsa de popularitate a PSD printre românii de pretutindeni se datorează în principal asocierii acestuia cu fostul regim de dinainte de 1989 și a aversiunii nutrite de către mulți români stabiliți în străinătate față de peroada comunistă.

Însă iată că, în ultima vreme, procesul de modernizare și rebranding al PSD a ajuns și în diaspora. Filiala are o nouă conducere și a intrat într-un proces de reorganizare profundă. La sfârșitul săptămânii trecute, s-au reconstituit mai multe organizații locale din Spania și Italia și au avut loc adunări de alegeri în nouă localități. Astfel, social-democrații stabiliți în Spania, la Madrid, Torrejon de Ardoz, Coslada, Arganda del Rey, Pinto și Leganez au începând cu această săptămână conduceri noi și organizații funcționale, conform statutului partidului. De asemenea și pesediștii din Italia, mai excact cei din Reggio Calabria și Cosenza s-au reorganizat și au împrospătat organizațiile.

Sursele noastre din PSD ne-au declarat că acesta este doar începutul, deoarece procesul de reorganizare și reîmprospătare a filialei va continua în același ritm și au punctat faptul că PSD Diaspora va aborda o nouă strategie de comunicare, mai modernă și mai eficientă decât până acum.

Fără îndoială că misiunea social-democraților din diaspora este una dificilă, cu atât mai mult cu cât organizația nu are nici un parlamentar ales în acestă legislatură dar, din punctul de vedere al observatorilor imparțiali, putem afirma că demersul PSD Diaspora poate fi de bun augur și va fi interersant de observat parcursul viitor al acestei organizații.

La urma-urmei din ambițiile politicienilor câștigă oamenii de rând, iar asta este mereu un lucru bun.

Anca Stănescu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Un partid important își îndreaptă atenția spre diaspora

  1. PSD testează comportamentul politic al diasporei. După cât sunt de ticăloși, prevăd ca vor încerca, prin promisiuni electorale, manipulare și prostire a alegătorilor, sa adune cât mai multe voturi. Acolo unde vor vedea o opoziție a alegătorilor, vor crea putine sectii de votare și se vor crea cozi, iar acolo unde vor constata ca sunt alegători dispuși sa voteze PSD vor crea multe secții de votare. Acest partid este nociv pentru democratie, este perfid in comportament și ar fi necesar sa dispară de pe scena politica.
    Din cauza politicii ticăloase a PSD tot mai mulți romani, care văd ca șansa spre o democratie reala se tot îndepărtează, vor agrea ideea Germaniei și a Franței de creere a statului federal al Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *