La Chișinău va funcționa Centrul pentru cetățenie română

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, Constantin Codreanu (PMP), a anunţat vineri că s-a decis înfiinţarea, la Chişinău, a Centrului pentru cetăţenie română, care va funcţiona în incinta biroului său parlamentar.

„Deputatul PMP Constantin Codreanu a anunţat decizia înfiinţării, la Chişinău, a Centrului pentru cetăţenie română. Discuţiile privind Centrul pentru cetăţenie română au fost purtate cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Republica Moldova, în special cu cei ai organizaţiilor constitutive ale Blocului Unităţii Naţionale. Ideea unui Centru pentru cetăţenie română fusese lansată cu ocazia Atelierului legislativ cu genericul ‘Legea cetăţeniei române, necesităţi de ajustare’, organizat la Chişinău în vara anului curent şi fiind conceput ca un laborator de idei orientate spre societatea românească din ţară şi de peste hotare”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Codreanu.

Potrivit sursei citate, Centrul pentru cetăţenie română va funcţiona în incinta biroului parlamentar al lui Codreanu (str. 31 August 1989, nr. 98, Chişinău, clădirea Uniunii Scriitorilor din Moldova) şi va avea program în zilele de marţi, miercuri şi joi ale fiecărei săptămâni.

„Cetăţenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru cetăţenie română să le acordăm asistenţă calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetăţeniei române. Am decis înfiinţarea acestui centru după discuţii cu români din diverse localităţi ale Basarabiei şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Sunt convins că centrul nostru de la Chişinău va impulsiona substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, drepturi de care basarabenii au fost privaţi abuziv fără să fi renunţat vreodată la ele”, a declarat Codreanu.

sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *