Tevatură în Sevilla între spanioli și români. Originea scandalului, un accident rutier

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Acum câteva zile s-a iscat un adevărat scandal într-o localitate din regiunea Sevilla, între români și spanioli, motivul divergențelor fiind un accident rutier minor.

Totul a început în ziua de sâmbătă, când o mașină cu trei români s-a ciocnit de alta în care se aflau doi spanioli, moment în care concetățenii noștri au părăsit autovehiculele și au sărit la bătaie. În urma altercației, unul dintre spanioli a fost transportat la spital, iar cei ce au pornit scandalul se află în custodia poliției, fiind anchetați, după cum relatează Stirileprotv.ro.

Mai mult decât atât, incidentul a stârnit o revoltă printre localnici, care au început să spargă şi să răstoarne maşini care aparţineau altor români. Agenția de presă citată afirmă că nouă mașini au fost vandalizate şi poliţia a reţinut trei spanioli.

Spania este o ţară tolerantă. Este prima dată când se întâmplă aşa ceva. Este anormal ca oameni cinstiţi şi harnici, români cinstiţi, să sufere din cauza unor persoane care nu vor să respecte câteva reguli de civilizaţie elementare. Astfel de evenimente fac rău românilor cinstiţi”, a declarat președintele Federației Asociațiilor de Români din Europa, Daniel Țecu.

”Delegația Guvernului României s-a întâlnit cu prefectul regiunii Sevilla, domnul Ricardo Gil Toresano, pentru a discuta despre situația cetățenilor români din Pedrera. La întrevedere au fost prezenți și reprezentanți ai mediului asociativ românesc din teritoriu. Urmeaza discuții cu reprezentantului pe problematici legate de egalitatea de șanse din cadrul Primăriei Pedrera și întrevederi cu românii din localitate”, a declarat Victor Ionescu, subsecretar de stat la Ministerul Romanilor de Pretutindeni, pentru PSnews.

sursa: PSnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *