PoliticăUncategorized

Schimbare majoră la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Începând de astăzi este un nou șef la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. În urma remanierii guvernamentale, Andreea Păstîrnac a fost schimbată cu social-democrata Natalia Intotero. Astfel, pentru prima dată, MpRP are un ministru numit politic.

Natalia-Elena Intotero și-a început cariera politică la Hunedoara, unde a avut funcţia de preşedinte al TSD din acest oraș.

A fost consilier local în municipiul Brad, iar apoi consilier judeţean în perioada iunie 2004-martie 2009, când a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pe probleme de relaţii interinstituţionale. A ocupat acest post până în octombrie 2009.

În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României.

În mandatul de deputat 2012-2016 a fost vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă.

Natalia-Elena Intotero este de meserie profesor, ea absolvind Facultatea de Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză în anul 2006. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti. De asemenea, este absolventă a cursului postuniversitar organizat de Institutul Diplomatic Român şi a Colegiului Naţional de Apărare.

Conform declaraţiei de avere depuse la Camera Deputaţilor, Natalia-Elena Intotero deţine împreună cu soţul său cinci terenuri intravilan în municipiul Brad, în suprafaţă totală de 9.406 mp şi un teren agricol de 14.000 mp în satul Crişan, judeţul Hunedoara.

Redacția News Diaspora îi urează mult succes Nataliei Intotero în noua provocare ce o așteaptă și îi promitem domniei sale că vom fi primii care o vom felicita pentru succese, dar și primii care o vom critica în caz contrar.

Alătură-te discuției

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *