Biroul Permanent Național al PNL Diaspora s-a reunit la Dublin

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Conform unui comunicat publicat pe site-ul partidului, Biroul Permanent al PNL Diaspora s-a reunit la Dublin.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost prezent sâmbătă la Dublin, pentru a participa la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL Diaspora, dar şi pentru a discuta, totodată, cu românii rezidenţi în Irlanda. La şedinţa PNL Diaspora au mai fost prezenţi, în calitate de invitaţi, domnii: Ben-Oni Ardelean, Vicepreşedinte PNL, Robert Sighiartău, Secretarul General al PNL, Adrian Albu, Preşedintele filialei judeţene a PNL Satu Mare, și Mara Mareş, Preşedintele TNL.

În discursul său, Ludovic Orban a precizat că are în vedere, pentru perioada viitoare, dezvoltarea relațiilor cu partidele partenere din PPE, din toate statele în care exista comunitati importante de români. Astfel, prin dezvoltarea acestor parteneriate, Partidul Naţional Liberal se poate implica mai activ şi mai aplicat în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunităţile de români. Totodată, domnul Ludovic Orban a reiterat importanţa implicării românilor în politica statelor de rezidenţă, putând deveni, ,în acest fel, o forţă de decizie în comunităţile în care trăiesc.

Robert Sighiartau, secretarul general al PNL, a amintit faptul că scopul principal al Partidului Naţional Liberal este crearea condițiilor optime pentru reîntoarcerea românilor acasă. PNL acordă o atenţie deosebită diasporei şi consideră fundamental ca, în anul în care se sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri, să se lanseze proiecte pe termen lung, menite să aducă românii acasă şi să apropie comunităţile istorice din jurul actualelor graniţe ale ţării.

Viorel Badea, preşedintele PNL Diaspora a prezentat acțiunile de perspectivă ale organizatiei şi a reiterat faptul că aceasta are şansa să redevină una dintre cele mai puternice organizaţii ale PNL, având în vedere că dispune de un bazin electoral de peste 4 milioane de români. Potenţialul românilor din diaspora de a aduce schimbarea şi de a stopa pesedizarea României este unul real și fundamentează eforturile organizaţiei noastre de a implica profund diaspora românească în luarea deciziilor politice la nivel naţional.

La reuniunea politică de la Dublin au fost prezenţi lideri PNL din Italia, Spania, Republica Moldova, Franţa, Marea Britanie, Germania, Belgia şi Irlanda.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *