Reacția diasporei la evenimentele de ieri, din Piața Victoriei

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

În urma confruntprilor violente de ieri seară, dintre protestatari și forțele de odrine, mai multe organizații ale românilor din diaspora au luat atitudini publice.

Mai jos găsiți reacția Federației Organizațiilor Românești din Italia – una dintre cele mai mari ONG-uri românești din diaspora – la cele întâmplate:

Federația Organizațiilor Românești din Italia cunoaște bine pe românii din comunitatea românească din Italia și este convinsă că absolut niciun participant la protestele de la București, Piața Victoriei, din 10 august 2018, nu a provocat jandarmii, nu au împlinit acte de vandalism sau să manifeste vreo formă de violență.

Românii din Italia sunt oameni educați, muncitori și obișnuiți cu civismul, cu respectarea legilor, cu civilizația.

Românii din Italia nu s-au dus la proteste pentru a da vreo ”lovitură de stat” sau să provoace daune, ei își iubesc țara, ci doar s-au dus să ceară civilizat guvernului și tuturor claselor politice, eliminarea penalilor din structurile de stat, elaborarea de legi în favoarea cetățenilor, crearea premiselor economice și sociale în România pentru ca toți românii din Italia să se poată reîntoarce acasă.

Protestele au fost înăbușite de către jandarmi în urma actelor de violență produse de grupuri infiltrate printre manifestanții pașnici și, chiar dacă aceștia din urmă au încercat să le izoleze, jandarmii au desfășurat un răspuns în forță generalizat și disproporționat, afectând românii din Italia care manifestau pașnic.

Este inacceptabil absolut tot ceea ce s-a întâmplat, fie violențe huliganilor, fie răspunsul jandarmilor care nu au izolat grupurile violente și i-au agresat violent pe cei pașnici.

F.O.R.I își manifestă dezaprobarea și se delimitează de orice formă de violență, cere instituțiilor statului să desfășoare anchete complexe de pe urma cărora să fie pedepsiți potrivit legilor toți cei vinovați de abuzuri și violențe, fie ei manifestanți sau jandarmi.

F.O.R.I mulțumește tuturor românilor din Italia care au fost în piață la proteste și au protestat civilizat. Avem nevoie de o Românie care să reflecte adevăratul nostru caracter și credință, dar mai ales dragostea de țară.

textul integral îl puteți citi aici:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *