Donald Tusk forțează un compromis pe tema Brexitului

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că este convins că Uniunea Europeană şi Marea Britanie pot ajunge la un compromis în privinţa Brexitului.

„Deşi înţeleg logica negocierilor, rămân convins că un compromis, care ar fi bun pentru toată lumea, încă este posibil. Spun aceste lucruri ca un prieten apropiat al Marii Britanii şi un admirator al prim-ministrului Theresa May”, a afirmat Tusk într-un comunicat, informează PSNEWS.ro.

Declaraţiile lui Tusk vin după ce prim-ministrul britanic, Theresa May, a acuzat Uniunea Europeană că nu tratează Marea Britanie cu respect, într-un discurs ţinut la o zi după ce planul ei privind Brexitul a fost respins de liderii UE.

May a afirmat că îşi susţine în continuare planul şi a adăugat că în timpul negocierilor ea şi-a tratat omologii cu „respect” iar Marea Britanie se aşteaptă la acelaşi lucru.”
Ea a declarat că cele două părţi „sunt departe una de cealaltă” dar a insistat că Marea Britanie este pregătită să negocieze şi a cerut UE să explice ce este greşit cu propunerile ei privind piaţa de schimb.
Theresa May se află sub presiune pentru a-şi modifica substanţial planul pentru Brexit după ce a fost respins de liderii UE la summit-ul de la Salzburg de joi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *