Celulă de criză convocată pentru românul răpit în Burkina Faso!

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Pe 4 aprilie 2015, potrivit informațiilor furnizate de agenția Reuters, un agent de securitate român, angajat al unei societăți miniere a omului de afaceri Frank Timiș, a fost răpit sâmbătă în Burkina Faso de indivizi înarmați.

Sursa: www.ziarulclujean.ro
                  Sursa: www.ziarulclujean.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a convocat o celulă de criză care, potrivit MAE, a continuat să funcționeze de ieri si până astăzi, fiind în contact cu autoritățile din Burkina Faso prin ambasadele României din regiune.

Această celulă instituită a informat familia cetățeanului român care a fost răpit sâmbătă de un grup de persoane înarmate în Burkina Faso și menține o legătură permanentă cu aceasta, informează Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din cadrul Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.

„Conducerea minei și directorii întreprinderii se află în contact permanent cu autoritățile din Burkina Faso, care au detașat un important contingent militar în zonă, în vederea identificării răpitorilor. De asemenea, atașatul militar de pe lângă Ambasada Franței din Ouagadougou, cu care Ambasada României la Dakar este în legătură prin intermediul Consulului Onorific al României la Bamako, a comunicat că sunt în derulare demersuri specifice pentru urmărirea și identificarea răpitorilor”, se mai arată în comunicatul MAE.

Sursa: www.s1.ibtimes.com
                   Sursa: www.s1.ibtimes.com

Forțele mobilizate din Burkina Faso pentru căutarea românului răpit nu au găsit niciun indiciu.

Forţele de securitate din Burkina Faso au căutat duminică în zona de deşert din apropierea graniţelor cu Mali şi Niger, dar nu au găsit niciun indiciu privind agentul român de securitate răpit sâmbătă de la mina de mangan din Tambao, au anunţat autorităţile, citate de Reuters.

„Avem echipe care investighează pe teren, dar încă nu am găsit nici un indiciu despre răpitori”, a declarat pentru Reuters o sursă din domeniul securităţii, adăugând că o unitate de comando formată din cinci persoane a atacat o patrulă de securitate a companiei Pan African Minerals, la exploatarea minieră din Tambao.

În trecut, cetăţenii străini răpiţi au fost duşi în zonele deşertice din nordul Mali şi ulterior eliberaţi în schimbul unor răscumpărări de milioane de dolari.

O sursă din domeniul securităţii din Burkina Faso afirma sâmbătă că răpitorii s-au îndreptat spre graniţa cu nordul statului Mali, situată în apropiere, după ce l-au răpit pe român.

Vlad Borcan – Redactor-șef News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *