A reprezenta sau nu România?

0 0
Read Time:3 Minute, 11 Second
Sursa: www.digisport.ro
Sursa: www.digisport.ro

În ultimele zile, o mulțime de persoane publice și oameni din sport își trâmbițează părerile pro sau contra despre decizia Simonei Halep de a nu juca în echipa României de FED Cup.

Trecând peste faptul că cea mai ușoară cale de a fi băgat în seamă este să discuți despre una dintre cele mai populare persoane ale momentului într-o societate, toată lumea uită însă un lucru: ea este un cetățean liber să facă ce dorește, pentru că doar trăim în democrație.

Mai mult decât atât, are tot dreptul de a face, în primul rând, ce este mai bine pentru ea și, în al doilea rând, ce este mai bine pentru echipa României. Știu că această afirmație are o mare doză de egoism, dar câteodată este bine ca un sportiv să gândească așa.

DE CE?

Răspunsul este simplu: cariera ta nu ține la nesfârșit. Mai mult decât atât, o accidentare poate apărea oricând și o încheie prematur. Halep a spus că nu merge la meciul de FED Cup din Canada pentru că trebuie să participe la turneul de la Stuttgart, unde are „obligații”…adică unde poate câștiga mai mulți bani, poate chiar și un Porsche.

Sursa: www.activenews.ro
Sursa: www.activenews.ro

Și ce este rău în asta? Un sportiv muncește o viață, face o mulțime de sacrificii pentru a ajunge să facă performanță. Ajuns în top, știi că este foarte ușor să cazi de acolo și foarte greu să urci. Așa că, faci tot posibilul să te menții.

În plus, din punct de vedere financiar, trebuie să strângi cât de mult poți, pentru că nu se știe cum apare, din senin, o accidentare care, fie îți încheie cariera, fie te ține mult timp pe margine și te scoate din formă.

Trebuie să profiți la maxim de fiecare oportunitate. În cazul Simonei, turneele din circuitul WTA sunt prioritare în fața echipei de FED Cup. O mulțime de alți tenismeni renumiți nu vin la multe meciuri ale echipelor naționale din Cupa Davis sau FED Cup și nimeni nu le „sare la beregată”.

Oricum, toată lumea, inclusiv criticii, vrea să o vadă pe Halep câștigând un turneu de Grand Slam. În acest caz să nu uite că se apropie cu pași rapizi Roland Garros, iar turneul de la Stuttgart este primul dintr-o serie de trei competiții pe zgură, Stuttgart-Madrid-Roma, foarte importantă pentru pregătirea Open-ului Franței. Ignorând orice câștig financiar, aproape sigur că participarea la Stuttgart a fost inclusă de mult timp în programul său de pregătire pentru acest an, încă dinainte de a ajunge echipa de FED Cup a României să se califice pentru meciul cu Canada, astfel încât Simona să își atingă forma maximă pe zgură înainte de Roland Garros.

Sursa: www.digisport.ro
Sursa: www.digisport.ro

Un antrenor își concepe un program de pregătire pe termen lung, vizând competițiile importante și încercând ca, în perioada acestora, sportivul său să fie în formă maximă. Cu alte cuvinte, o absență de la Stuttgart, pentru a juca în Canada, poate afecta serios pregătirea Simonei pentru Roland Garros. Mai mult decât atât dacă nu va evolua bine în Franța și va fi eliminată în primele tururi, cei care o critică acum o vor critica și atunci, spunând că este slabă și nepregătită…

În concluzie, încercați să nu vă faceți idei preconcepute de genul „nu este patriot, a ales să câștige bani în loc să-și reprezinte țara”, ci, mai întâi, puneți-vă pentru câteva clipe în pielea Simonei.

Gândiți-vă ce ați face dacă ați fi în situația ei și, după aceea, puteți să hotărâți dacă decizia luată de Halep a fost un bună sau nu.

Laurențiu Mandu – Colaborator News Diaspora

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *