În lupta lor, politicienii UE au uitat ceva

0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Articol scris de Adam S.Q. David

Reacția imediată a Comunității Europene în dimineața în care am aflat cu toții rezultatul surprinzător din Marea Britanie a fost ca în fața unei catastrofe. „UE e terminată!”, „O să intrăm cu toții în colaps financiar!”,  „Fără UK nu avem nicio șansă!”. Lumea s-a panicat imediat și în zbuciumul nebuniei a început să caute frenetic vinovații. Și i-a găsit. Bătrânii și țăranii din zona de nord a Angliei. Nu politicienii, nu politica UK – UE, nu populismul, nu frica, xenofobia, rasismul și naționalismul care ni se bagă pe gât din ce în ce mai mult. Nu. Bătrânii. Și acum e plin netul de idioți care mai cred că „bătrânii au îngropat speranțele tinerilor din UK”. Adică aceeași bătrâni care în ’73 erau în spatele aderării UK la Uniunea Europeană… Parcă am mai auzit noi de problema asta. Bătrânii sunt de vină că distrug viitorul tinerilor. Doar că mulți tineri nu dau doi bani pe viitorul lor pentru că nu ies la vot. Dar asta e o altă discuție.

poza 2 - junker merkel(2)Să trecem mai departe. Din frica inițială s-a trecut în doar câteva zile la politica „punerii piciorului în prag”. Nemții au preluat ceva din „cocoșismul” francez și împreună le-au impus britanicilor să plece mai repede. Dintr-odată nu mai e un dezastru economic că iese UK din UE. Dintr-odată, după doar câteva ore de analiză au realizat că de fapt „N-avem nevoie de Anglia!”. Acum nu doar bătrânii englezi sunt priviți cu ură ci întreaga Anglie. Autohtoni, imigranți din Europa, Asia, Africa, nu contează. Toți în aceeași oală. „Raus” strigă din rărunchi germanu’, iar Junker îi întreabă „Ce mai căutați aici?”. Păi bine, băi, politicienilor, așa rezolvați voi problemele? Cu reacții de copii nu mai mari de 3 ani? Sau ca animalele care se bat în boașe ca să arate care e mai tare? Pentru ce graba asta ca UK să părăsească UE? Sunteți puși acolo ca să creați conflicte și să nașteți ură sau pentru a încerca să rezolvați momentele dificile?

Dragi aleși europeni ar trebui să veniți cu un plan pentru atât de mulți oameni care vor avea viața grea pe teritoriul britanic și nu numai. Oameni care s-poza 3au dus acolo pentru o viață mai bună, oameni care muncesc cot la cot cu localnicii, oameni care au de hrănit nu doar gurile lor ci și ale altora care îi așteaptă acasă prin țări mai sărace. Politicieni europeni, ar trebui să nu mai sădiți ură cu atâta ferocitate doar pentru luptele politice personale pentru că mai devreme sau mai târziu veți fi și voi loviți de generațiile, tinere acum, pe care le îmbâcsiți cu extremism și violență. Și cel mai important, dragi politicieni europeni ar trebui să nu uitați că UE, deși a fost creată ca structură economico-politică nu poate funcționa fără oameni. UE nu este un desen pe o hartă sau un concept abstract ci este o structura posibilă doar datorită și cu ajutorul oamenilor. Ei sunt cei care vă plătesc salarii, ei sunt cei care plătesc taxe, ei sunt motorul care o țin în viață. Așa că dragi politicieni europeni, atunci când luați decizii pentru UE sper că știți pentru cine le luați. Iar dacă sunteți confuzi, poate ar trebui sa vi se reamintească. Pentru oameni. Atât.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *