Studenții Universității din București organizatorii unui workshop în cadrul European Youth Event, Strasbourg 2016

0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

Articol scris de Ana-Maria Calotă

Un grup format din 20 de studenți din domeniul Știința Mediului din Universitatea din București și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, au fost organizatorii unui workshop în cadrul European Youth Event – EYE2016 Together we can make a change. Acest eveniment,  care s-a desfășurat între 20-21 mai 2016, la Strasbourg este cel mai important eveniment organizat de Parlamentului European pentru tinerii europeni, anul acesta participând circa 7000 de persoane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAceastă manifestare a avut parteneri de prestigiu (Organizația Națiunilor Unite, Comisia Europeană, Agenția Spațială Europeană, ARTE – The European Culture Channel, etc.) care au  propus diverse activități (workshop-uri, dezbateri, etc.).  Tema propusă pentru workshop-ul studenților români a fost relaționată de o problemă de interes global și anume: Sustenabilitatea urbană – înverzirea orașelor noastre (Urban Sustainability – Greening Transformation of Our Cities). Cei 80 de participanți cu vârste cuprinse între 16 și 35 ani, au participat la jocul de rol propus și au colaborat în scopul definirii unei alternative optime pentru viitorul unui spațiu abandonat dintr-o zonă urbană. Participanții au fost grupați și au primit câte un rol (primar, director al direcției de sănătate publică, reprezentant al organizațiilor non-guvernamentale, director al agenției pentru protecția mediului etc.). Dialogul dintre aceștia a fost mediat de către un student și într-un timp limitat participanții, au trebuit să ajungă la un acord privind dezvoltarea viitoare a terenului abandonat.

Pregătirile pentru workshop au început în luna decembrie a anului trecut, fiind proiectate toate detaliile organizatorice necesare unui eveniment de excepție. Studenții au fost îndrumați de către domnul Cristian Iojă, profesor universitar la Facultatea de Geografie a Universității din București, coordonatorul acestui grup și domnul Călin Baciu, profesor universitar la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

europeanyoutheventPractica în instituțiile europene a fost continuată după evenimentul EYE cu 3 zile în Bruxelles unde cei 20 de studenți au participat la vizite tematice la Parlamentul European, Comisia Europeană, stația de epurare Aquiris a orașului Bruxelles și European Heating Industry.

Studenții ce au alcătuit grupul de lucru au fost: Bacău Simona, Bălaș Virginia Georgiana, Bănescu Elena-Cristina, Calotă Ana-Maria, Ciobanu Mircea-Gabriel, Gavril Viorel-Dumitru, Georgescu Roxana Mihaela, Haidău Cătălina, Panait Vladimir, Pânzaru Mariana Diana Rodica, Pesamosca Sabina-Stella, Popa Ana-Maria, Rizea Tatiana Roxana, Toma Florentin-Bogdan, Cozma Alexandra Iulia, Ispas George-Marian, Radovici Andrei-Titus și Vasilache Daniela.

Grupul a beneficiat de suportul financiar al Parlamentului European, prin intermediul Direcției de Vizite, coordonat de doamna Mariana Cosac, ca grup multiplicator de opinie europeană.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *