LISTELE LA CONTROL (partea a patra)

0 0
Read Time:4 Minute, 19 Second

(Analiză de David Vișan)

Deoarece alegerile parlamentare sunt din ce în ce mai aproape, vom începe și noi prezentarea listelor de candidați ai fiecărui partid. Acum, a venit rândul Alianței Liberalilor și Democraților din România să releve propunerile electorale pentru diaspora.

Este pentru prima dată când formațiunea rezultată în urma fuziunii dintre partidul rupt din PNL de către Călin Popescu Tăriceanu și fostul partid al lui Dan Voiculescu se prezintă în fața electoratului pentru a trece testul electoral. Deși ALDE are șanse reale de a accede în parlament, acest lucru ar fi o premieră, deoarece acest partid a fost creat direct cu grup parlamentar, fără a cere votul românilor în acest sens.

Așadar, iată propunerile liberal – democrate:

Senat:

CORNELIU RĂDUȚĂ – rezident în România

Corneliu Răduță este de profesie medic și este născut în Republica Moldova.

ZVETLANA ILEANA PREOTEASA – rezident în România

Zvetlana Ileana Preoteasa are 49 de ani și este de profesie cadru didactic. Fost membru PNL, aceasta a ales să demisioneze din partidul Brătienilor pentru a se înscrie în partidul lui Tăriceanu și a rămâne în funcția de director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. În trecut a mai ocupat funcția de secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar, numită fiind tot de către Călin Popescu Tăriceanu.

NICOLAE PUNGĂ – rezident în România

Nicolae Pungă este de profesie actor și face parte din trupa Teatrului Masca din București. Domnia sa a absolvit cursurile Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale în anul 1998.

LIDIA MÂRȘANU – rezident în România

Lidia Mârșanu este de profesie cadru didactic. Domnia sa este profesorul coordonator al Consiului Elevilor din Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului din Râmnicu Vâlcea.

Camera Deputaților:

AURELIAN MIHAI – rezident în România.

Aurelian Mihai are 40 de ani și este de profesie economist. În prezent, ocupă funcția de deputat pentru Diaspora în Parlamentul României. Fără doar și poate, domnia sa este „vedeta” listei partidului lui Tăriceanu.

Aurelian: nume de împărați în imperiile antichității și de traseiști politici în zilele noastre. Amintim faptul că traseismul politic a fost dus la rang de artă de către un alt politician cu același prenume ca al domnului deputat. Însă ceea ce îl face special pe domnul Mihai este traseismul politic – viteză: domnia sa a reușit performața sau, mai degrabă recordul, de a schimba trei partide în cinci zile. Acest veritabil tur de forță a survenit urmare a faptului că Partidul Național Liberal nu l-a mai susținut pentru un nou mandat, provocând astfel un traseu (traseism) inițiatic pentru găsirea forței politice care să îi ofere un loc eligibil pe listele de parlamentari. Și cum stă bine oricărui liberal dizident, Aurelian Mihai și-a găsit refugiul în brațele partidului rupt din coasta PNL-ului de către Tăriceanu, dar nu înainte de a bate și la ușa lui Traian Băsescu – fără rezultatul scontat. Astfel, domnia sa și-a câștigat porecla de „Usain Bolt de Fetești” (localitatea sa natală).aurelian-mihai

Mai mult decât atât, trebuie menționat faptul că Aurelian Mihai a fost ales deputat din partea partidului lui Dan Diaconescu (PP-DD) pe care l-a părăsit în 2013, devenind deputat independent, pentru ca ulterior să se înscrie în PNL.

În vara acestui an, Aurelian Mihai a fost responsabil cu organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni – un eveniment controversat, care mai mult a agitat apele în rândul românilor de pretutindeni, după cum reiese și din sporadicele relatări ale mass-media.

ERICH – EDUARD MOCANU GOLLENT – rezident în Germania

Erich – Eduard Mocanu Gollent are 43 de ani și este de ocupație consultant turistic – manager. Până la recrutarea în ALDE, domnul Mocanu a strâns semnături pentru a candida independent. De asemenea, domnia sa este fondator al organizației de într-ajutorare a copiilor cu probleme AEBS.org.

TUDOR – BOGDAN ROGIN – rezident în România

Tudor – Bogdan Rogin este de profesie economist. În prezent ocupă funcția de consilier la Parlamentul României. La fel ca mulți alți membri ALDE, domnia sa este fost liberal care a ales să facă trecerea la partidului lui Tăriceanu.

ROBERT – IULIAN HRISTEA – rezident în România

Robert – Iulian Hristea este de profesie specialist în securitate, iar în prezent relizează activitatea de bussiness analyst.

CIPRIAN – ADRIAN DUCULESCU – rezident în Belgia

Ciprian – Adrian Duculescu este de profesie inginer, absolvent al Universității din Craiova. În prezent, domnia sa administrator al unei societăți.

BOGDAN – CLAUDIU BORANDĂ – rezident în România

Bogdan – Claudiu Borandă este de profesie inginer automatician, absolvent al Universității Politehnica din București. În prezent, domnia sa este manager.

Câteva scurte concluzii:

Atât prin lista de candidați propusă, cât și prin atitudinea publică a liderilor săi, ALDE confirmă faptul că diaspora nu reprezintă un interes politic major pentru formațiunea liberal – democrată. Cu toate acestea, se poate observa speranța partidului lui Tăriceanu de a scoate măcar un parlamentar pe diaspora, anume la Camera Deputaților unde regăsim singurul candidat cu experiență parlamentară. De asemenea, prin atribuirea locului întâi la Senat unui nativ de pe teritoriul Republicii Moldova de astăzi, liberal – democrații încearcă atragerea unor voturi și de peste Prut. Totuși, predicția noastră este că, în cel mai bun caz, ALDE va reuși să trimită în parlament cel mult un reprezentant pentru diaspora.

Următoarele liste supuse analizei noastre vor fi cele ale ANR (Alianța Noastră România).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “LISTELE LA CONTROL (partea a patra)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *