PMP, Daniel Țecu, subvențiile și ipocrizia competenței (pamflet preluat de pe leviathan.ro)

0 0
Read Time:5 Minute, 32 Second

Convinși fiind că hegemonia carismatică a lui Traian Băsescu cuplată cu notorietatea unor români din Diaspora s-ar putea materializa în câteva zeci, poate sute de mii de voturi în circumscripțiile din afara granițelor, eminențele cenușii ale PMP au venit cu ideea atragerii în mecanismul electoral a unor personaje cu o oarecare notorietate în rândul românilor din afara țării. Mesajul electoral ales cu această ocazie, a fost gândit și el să corespundă total filozofiei politice și retoricii băsesciene: pe scurt, ai ălorlalți sunt corupți, imbecili, incompetenți, în timp ce ai noștri reprezintă schimbarea, politica altfel, competența.

Vârf de lance al odiseei electorale diasporene a Partidul Mișcarea Populară (PMP) a fost desemnat Daniel Țecu, un personaj care a făcut valuri mai ales prin declarațiile în care se auto-proclamă reprezentant al românilor din Diaspora sau prin relația sa tumultoasă cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, al cărui membru este. În fapt, Daniel Țecu are meritul de a fi o veritabilă sursă de inspirație în mediile virtuale din afara României, dat fiind faptul că marea majoritate a românilor din afara granițelor, habar nu are nici cine este, nici cine i-a conferit vreodată legitimitate.

Cu toate astea, dacă ar fi să ne luăm după Octav Pelin, acest ilustru anonim cochetează de ceva vreme cu politica mare, din postura de om de casă al lui William Brânză. Potrivit propriilor declarații din revista ”Formula AS”, personajul care deschide lista de Senat a PMP în Diaspora a reușit să colecteze peste 500.000 de EURO de la românii din Europa, bani pe care i-a folosit, împreună cu o finanțare din partea Comunidad de Madrid, la organizarea celebrei chelmeze PD-L din Alacala de Henares, intitulată „Forum Europa 2008”, eveniment la care, surpriză, a fost invitat chiar actualul său șef de partid, fostul președinte Traian Băsescu. Din cotizațiile voluntare ale românilor din Diaspora s-au organizat apoi diferite safariuri umanitare în Africa, sub coordonarea aceluiași onor-misionar, viitor politician, Daniel Țecu.

În realitate însă, în 2009, Daniel Țecu și autointitulata sa federație de asociații, FADERE, au avut însă și câteva revelații cu iz național, reușind să pună mâna pe subvenții din partea autorităților spaniole, bani cu care simbolul competenței pemepiste 2016 a finanțat, sau mai bine zis trebuia să finanțeze proiecte adresate conaționalilor.

Explorând însă sumar raiul competenței iberice de sorginte pemepistă, lucrurile nu par să fi stat chiar pe roze…

De exemplu, conform rezoluției 205/3 mai 2011 a Agenției Regionale pentru Emigrare și Cooperare (Departamentul pentru muncă, femeie și emigrare) a Comunidad de Madrid, aflăm cu stupoare de o notificare a entității asociative numită FADERE, condusă de atotputernicul său președinte Daniel Țecu, vis-a-vis de declanșarea procedurii de rambursare parțială a subvenției acordate de AREC conform conveției de colaborare din 25 iunie 2009. Din rezoluția din 18 ianuarie 2010 a Vicepreședenției, Departamentului de Cultură, Sport și Purtător de Cuvânt al Guvernului din cadrul comunității madrilene aflăm că finanțarea s-a ridicat la 100.000 EURO.

O întâmplare? Nu neapărat, dacă săpăm ceva mai adânc. Astfel aflăm că Direcția Generală de Imigrație a dat la rândul său, în 9 mai 2012, o rezoluție prin care o notifica pe ADERE, coordonată de același Daniel Țecu, că a declanșat procedura de rambursare totală a subvenției primite pentru susținerea funcționării asociațiilor de emigranți în anul 2009, stabilind totodată și penalitățile de întârziere.

Deloc ciudat, dacă stai să te gândești că, anterior, în februarie 2012, aceeași structură o anunța pe susnumita FADERE, condusă de același ultra-competent, Daniel Țecu, că a declanșat procedura de rambursare integrală a subvenției oferite prin Rezoluția 236/2009 a Agenției Regionale pentru Imgrație și Cooperare.

Trecând peste explicația implicită, cum că toate aceste agenții și direcții spaniole sunt infestate de pesediști, peneliști (și chiar și viitori usriști) răuvoitori și că de fapt Iohannis, Coldea și Koveși l-au lucrat pe vașnicul pemepist/faderist, PMP Diaspora trebuie să explice potențialilor alegători cum de marele competent Daniel Țecu, care candidează cu un slogan despre competență, a avut probleme cu autoritățile spaniole. Este tătucul identitar și administrativ al FADERE personajul potrivit să reprezinte diaspora în Parlamentul României?

Ah, da… și, până la urmă, că tot veni vorba oare au dat, FADERE și președintele său, recte candidatul PMP,  banii dînapoi statului spaniol? Și dacă tot veni vorba, despre ce sume ar fi vorba? Ca să știe și ei reprezentații, despre ce minuni a facut „reprezentantul” auto-proclamat.

Chiar și dacă ignorăm opiniile dure, precum cea a lui Ovidiu Eftimie de la TimesNewRoman, care-l etichetează pe Daniel Țecu drept un „reziduu al isteriei din noiembrie 2014” și care-l acuză că, în trecut s-a ocupat de „furat mașini / scos femei la produs / vândut mâncare expirată la suprapreț conaționalilor săi” sau pe cea a lui Andrei Bădin de la Antena 3, care în 2008, îl eticheta drept „un personaj extrem de dubios care se laudă cu relațiile lui în SRI și care a fost surprins de către soție si fata lor minoră în pat cu o secretara a organizatiei lui, o fată numită Olimpia”, fapt care a dus la excluderea candidatului PMP la Senat din rândurile Bisericii adventiste (dar în care, potrivit lui Bădin, va fi primit ulterior, contra-cost)rămâne o întrebare legitimă pentru eminența cenușie din Nicolae Iorga, nr.11: e bine dom’ Băsescu… e bine? Adică dacă ea, autoritatea spaniolă dă bani candidatului lu’ matale să facă ceva și, după aia, îi cere înapoi, atunci mai este onor-candidatu’ lu’ mata competent au ba?

Dar, pentru că iarna nu-i ca vara, nici Dendiu nu-i Țecu. Spun asta pentru că Doru Dendiu, cel care stă în umbra ilustrului său companion de cursă lungă, pare făcut din alt aluat politic, intelectual și uman.

Și ca să închei într-o notă concesivă, uite azi refuz să dau crezare zvonisticii din PMP, și anume cum că decizia ca Daniel Țecu să deschidă lista la Senat în Diaspora a aparținut însuși vulturului pleșuv al popularilor dâmbovițeni, un suporter fervent al ideii că disciplina și obediența electorale ale electoratului de ziua a șaptea reprezintă calea către atingerea baremului de 5%.

N.B. Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Legături către documentele emise de către autoritățile spaniole, vizând FADERE:

http://www.bocm.es/boletin/CM_Orden_BOCM/2012/03/12/BOCM-20120312-68.PDF
http://www.bocm.es/boletin/CM_Orden_BOCM/2011/05/24/BOCM-20110524-37.PDF
http://www.bocm.es/boletin/CM_Orden_BOCM/2012/06/14/BOCM-20120614-31.PDF
http://www.bocm.es/boletin/CM_Orden_BOCM/2010/02/16/BOCM-20100216-3.PDF
http://www.empleo.gob.es/es/mundo/Revista/Revista118/Revista118.pdf

sursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “PMP, Daniel Țecu, subvențiile și ipocrizia competenței (pamflet preluat de pe leviathan.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *