ALEGERI INTERNE ÎN PNL: SCANDAL ÎN DIASPORA ȘI ATACURI FĂRĂ PRECEDENT

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Se pare că procesul de modernizare al PNL prin alegeri interne la toate nivelurile trezește partidul la viață.

După eșecul răsunător de la alegerile parlamentare, liberalii au decis să finalizeze procesul de formare al „Marelui PNL” printr-un congres ce va avea loc la 17 iunie. Dar până atunci, toate filialele partidului trebuie să își legitimeze conducerile prin alegeri interne. Firește că această decizie servește drept prilej de contestații și scandal intern între liberali. Iar diaspora nu face excepție.

Astfel, la data de 10 martie, organizația PNL Italia și-a ales noua conducere în frunte cu Valentin Făgărășan și Ovidiu Burdușa. Din noua echipă de conducere face parte și Crina Dobre – cunoscută în mediul online pentru declarațiile sale bombastice, precum cele de mai jos:

 

Contestațiile nu au întârziat să apară, iar cea mai vehementă voce este cea a lui Adrian Chifu, consilier local ales în Verbania și fost președinte al PNL Italia. Acesta a declarat că noua conducere nu a fost aleasă conform statutului și că din ea fac parte oameni care, de-a lungul timpului, au atacat constant și deschis conducerea PNL, aducând astfel prejudicii de imagine întregului partid. Mai mult decât atât, deși este membru al BPJ – PNL Diaspora și președinte al Ligii Aleșilor Locali, Adrian Chifu nu a fost invitat la Adunarea de Alegeri a PNL Italia și nici nu a fost informat despre inițiativa colegilor săi din peninsulă.

Adrian Chifu

În privința neinvitării lui Adrian Chifu, noua conducere a PNL Italia a declarat că domnia sa „nu a primit invitație de participare la Ședința Ordinară a Biroului Politic al PNL Italia din 25 martie 2017 pentru că nu ar fi respectat noile reglementări: nu a semnat adeziunea”. Pe de altă parte, Adrian Chifu susține că a intrat în PNL după fuziunea dintre vechiul partid național liberal și fostul PD-L și astfel, adeziunea domniei sale nu mai trebuia refăcută.

Comisia de Arbitraj a PNL s-a reunit ieri în ședință cu scopul soluționării contestațiilor la adunările teritoriale de alegeri, între care și cea a PNL Italia. News Diaspora vă va ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

UPDATE: conform declarațiilor oferite pe pagina noastră Facebook de către doamn Crina Dobre, se pare că Adrian Chifu nu s-ar fi prezentat la la întrunirea Curții de Arbitraj, preferând să fie reprezentat de către un înlocuitor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *