Un lider politic crează haos

0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Privită la Congresul din vară ca o soluție salvatoare pentru partid, echipa condusă de către Ludovic Orban nu numai că nu a livrat aproape nimic din ceea ce a promis, dar a și aruncat partidul într-o stare vecină cu disoluția.

Faptul că liderul liberal încă rezistă ca o prezență constantă în mass-media este o simplă himeră pentru mulți dintre simpatizanții partidului, deoarece aceasta nu reușește să producă efectul necesar unei revigorări politice. Mai mult decât atât, faptul că forța politică a PNL continuă să scadă după micul reviriment produs în septembrie – iar asta în ciuda unei guvernări discutabile a PSD – potențează neputința lui Orban de a conduce partidul său către succese politice.

Însă de departe cea mai mare problemă a liberalilor rezidă în interior, deoarece la nivel organizatoric, PNL este un butoi cu pulbere.

Conștienți poate de incapacitatea lor în materie de leadership, Ludovic Orban și apropiații săi au demarat o adevărată vânătoare de vrăjitoare (pesediste) în propriul partid. Surse din Biroul Politic Național al PNL ne-au declarat că „eticheta roșie” ar fi folosită și pentru a regla diferite conturi din vremuri mai mult sau mai puțin apuse dintre actualii șefi liberali și colegii lor.

Iar dacă vendetele actualei conduceri par că se rezolvă rapid, în stilul „Torquemada”, celelalte cazuri de neînțelegeri zac cu lunile în sertarele Curții de Arbitraj a partidului, deoarece conducerea centrală nu are timp pentru spețe care nu reprezintă o miză pentru aceasta.

                Unele dintre cele mai notorii cazuri de contestații nesoluționate de luni de zile vin de la filiala PNL Diaspora unde există un val de contestații la presupuse abuzuri făcute de către oamenii președintelui Viorel Badea. Acestea zac de luni bune în birourile din Modrogan fără ca cineva să aibă interesul să delibereze. După cum scriam într-un material precedent, diaspora și-a făcut datoria: i-a făcut pe Klaus Johannis președinte și pe Viorel Badea, respectiv Mihai Voicu parlamentari. Acum diaspora mai are de așteptat până la următorul an electoral când, cu siguranță, va conta din nou. Însă problema lui Orban & co. este că atunci când vor binevoi (sau când interesul îi va face) să se uite din nou spre diaspora s-ar putea să urle la lună și la stele, pentru că doar acestea vor mai fi acolo să îi asculte. Concret, mai mulți lideri ai PNL Diaspora fie au plecat, fie au fost îndepărtați de actuala conducere, fie au demisia în buzunar și sunt pregătiți să recurgă la acest gest extrem ca răspuns la climatul de instabilitate care a pus stăpânire pe PNL odată cu venirea lui Orban la butoane. Mai mult decât atât, unii lideri ai liberalilor de pretutindeni ne-au declarat că dacă ar fi locuit în România, probabil că ar fi demisionat deja, ne mai fiind dispuși să tolereze stilul dictatorial în care Orban și acoliții săi aleg să conducă ultimul partid istoric rămas activ în România.

(n.r. Orban) s-a transformat din „Micul Trubadur” în „Micul Tiran de la Piața Miniș”. Nu credeam să văd partidul ajuns în așa hal tocmai din cauza unuia dintre cei mai populari lideri ai săi. Probabil că, în scurt timp, vor mai rămâne doar vechii pedeliști și o gașcă de oameni străini de politică și de PNL pe care Orban văd că o curtează din ce în ce mai tare. Ca să nu mai spun de cazul cu Cioloș care, după ce ne-a costat alegerile parlamentare, acum iar îi facem ochi dulci. Nici nu mai contează că Orban a declarat la Congres că avem și noi mii de dacieni și nu ne mai trebuie alții. Atunci era în campanie, nu?… ne-a declarat o sursă din carul PNL Diaspora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *