Senatorul Dan Manoliu este alături de comunitatea românească din Sardinia

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Senatorul Dan Manoliu a efectuat o vizită de lucru în Sardinia. Vizita a survenit ca urmare a invitației Federației Organizațiilor Românești din Italia (FORI) și a Asociației Social Culturale România Unită. În cadrul vizitei, acesta a avut întâlniri cu reprezentanții românilor din această comunitate care numară aproape 15.000 de persoane.

În urma discuțiilor purtate au fost concluzionate următoarele:

  •  una dintre cele mai grave probleme este dată de faptul că cetățenii români obțin foarte greu schimbarea actelor de identitate expirate, certificatele de naștere ale copiilor născuți în Italia și prin urmare nu pot veni în țară nici măcar în vizită.
  • Reprezentanții Consulatului Român vin în această zonă a Italiei doar o singură dată pe an, iar deplasarea cetațenilor noștri către Roma, pentru a ajunge la Ambasada României, presupune costuri de aproximativ €300-€400 și necesită mult timp, timp de care cei ce muncesc nu dispun.
  • din diferite motive, românii din diaspora primesc informatii distorsionate, motiv pentru care aceștia nu cunosc în totalitate facilitățile create in țară pentru ÎNTOARCEREA lor acasă.
  • programele Guvernamentale, cum sunt cele START-UP NATION sau DIASPORA START-UP și detaliile referitoare la acestea nu sunt încă cunoscute de o bună parte a celor plecați din țară.
  • datorită informațiilor de multe ori contradictorii care ajung la diaspora, mulți români din diaspora nu cunosc ceea ce cuprinde programul de guvernare și nu mai au încredere în climatul politic, social și economic din România.
  • nu se stie faptul că există un deficit mare de forță de muncă acasă în Romania, și care sunt sectoarele economice deficitare din acest punct de vedere.

 

Astfel, conform blogului personal, senatorul consideră că se impun următoarele măsuri:

  • îmbunătățirea metodelor și mijloacelor de comunicare ale statului român cu românii de peste granițe, în așa fel încât aceștia să poată primi informații reale și din surse oficiale autorizate, împiedicând dezinformarea, inducerea acestora în eroare și instalarea unui sentiment de nesiguranța vis-a-vis de modalitațile prin care statul român încearcă să îi sprijine și să îi ajute să se reîntoarcă pe plaiurile natale în condiții avantajoase, pentru cei ce își doresc acest lucru.
  • comunicarea oportunităților de angajare prezente în bursa locurilor de munca din România, centralizate la nivel național și care să fie actualizate și transmise periodic și celor din diaspora, prin intermediul ambasadelor și birourilor consulare.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *