Disoluție în PSD Diaspora

0 0
Read Time:3 Minute, 7 Second

PSD, 2019.
Un partid care, după câștigarea alegerilor din 2016 în baza unui compendiu de chart-uri coperate frumos și numit, bombastic, „Program de guvernare” a dus țara pe o traiectorie de tip crash-course către periferia economică și politică a Europei și care acum trebuie să facă față unei Românii măcinate de proteste masive de stradă, unor structuri politico-economice internaționale care nici nu vor să audă de ei, precum și unei iminente excluderi din familia socialiștilor europeni.

Pe lângă acest tablou general destul de cenușiu, cel mai mare partid din România se vede măcinat și din interior de mai multe conflicte și răbufniri de orgoliu care îl șubrezesc și mai tare. După cele trei „puciuri” – așa cum au fost ele descrise de către liderii partidului, care s-au lăsat cu mai multe excluderi și demisii ale unor personalități importante la nivel central, acum a venit rândul celei mai firave organizații să iasă la rampă într-un mod negativ.

Este vorba de PSD Diaspora. Filiala care are, poate, cea mai grea misiune din tot partidul – aceea de a aduce voturi de la bazinul electoral cel mai ostil față de social-democrați: românii de pretutindeni.

De mai mulți ani, PSD Diaspora este condusă de tot felul de președinți interimari. Cel mai celebru dintre aceștia fiind Cătălin Rădulescu, deputatul care și-a câștigat porecla de „mitralieră” după ce a afirmat public că nu ar ezita să iasă în stradă și să tragă cu gloanțe în poporul român.

În prezent, filiala este condusă de către Lilla Debelka, o pesedistă din Oradea despre care gurile rele spun că ar fi ajuns în această funcție strict datorită prieteniei sale cu Viorica Dăncilă. Argumentul pare veridic, ținând cont de faptul că, încă de la preluarea mandatului de premier de către Dăncilă, Debelka a fost numită secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Nimic spectaculos până aici. Lucrurile devin interesante din momentul în care, în PSD Diaspora a apărut o circulară emisă de către Debelka, prin care președinții organizațiilor din toate tarile unde exista structuri funcționale și active erau chemați la București pe data de 23 februarie pentru o conferință. Debelka precizează în convocator că la lucrările conferinței va fi prezent și secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, cel care și-a făcut un renume din a fi portavocea lui Liviu Dragnea atunci când vine vorba de numiri sau schimbări de conduceri.

Mai mult decât atât, pe lângă acel convocator, la anumite organizații din cadrul PSD Diaspora, a mai fi apărut un document prin care președinții respectivelor organizații își asumau în scris ca reprezentanții prezenți la conferință să susțină alegerea Debelkăi în funcția de președinte al PSD Diaspora, după cum reiese din facsimilul de mai jos:

Acest gest a stârnit un mare scandal în rândurile filialei, deoarece Debelka este privită de către majoritatea membrilor ca o persoană numită de la centru, peste capul lor. Mai mult decât atât, încă de la începutul mandatului său interimar, Debelka a decapitat mai multe organziații vechi din cadrul PSD Diaspora pentru a-și numi în funcții oameni fideli.

Disputa a răbufnit în forță și pe social-media, mai mulți membri ai PSD Diaspora manifestându-și nemulțumirea față de maniera prin care Debelka încearcă să se oficializeze prin vot ca președinte al filialei. Aceștia invocă în primul rând eludarea statutului, afirmând că în Statutul PSD sunt precizate clar procedurile de convocare a conferințelor de alegeri.

Redacția News Diaspora a încercat să ia legătura cu membri din biroul interimar de conducere al PSD Diaspora pentru a primi un punct de vedere asupra situației de față dar, până la această ora nu am reușit să îi contactăm.

Conferința cu pricina va începe în câteva minute, iar la finalul ei vom reveni cu amănunte.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *